MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!

Κράτησε πολύ το πρόβλημα του υπολογιστή μου κι έτσι άργησα λίγο να σας παρουσιάσω το κυρίαρχο ορεκτικό του φετεινού καλοκαιριού. Έτσι κι αλλιώς μας αρέσουν ιδιαίτερα τα μεζεδάκια ~ ετούτοι οι ρεβυθοκεφτέδες πάντως έκλεψαν την παράσταση!
Υλικά για 40 κομμάτια:
1 σακουλάκι ρεβύθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθος
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
περίπου μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα πολτοποιούμε λίγα-λίγα στο μούλτι, να γίνουν σαν τρίμμα. Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ξερό κρεμμύδι τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει ένα σφιχτό μίγμα που να πλάθεται. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγη ώρα το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε σε πιάτο λίγο αλεύρι και στο τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους κυλάμε στο αλεύρι, τινάζουμε το περίσσιο και τους ρίχνουμε με προσοχή στο λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Είναι υπέροχοι ζεστοί και κρύοι!
ΥΓ: Κάποιοι λένε ότι τα ρεβύθια πρέπει, αφού φουσκώσουν, να βράσουν πρώτα και μετά να πολτοποιηθούν. Θα σας συμβούλευα να μην το επιχειρήσετε ~ εγώ το δοκίμασα αλλά απορρόφησαν πολύ περισσότερο λάδι στο τηγάνισμα και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό!