Ταραμοσαλάτα με ψωμί
Γίνεται Καθαρή Δευτέρα χωρίς ταραμοσαλάτα; Ετοιμάστε τα ουζάκια, τα τσίπουρα και το κρασάκι...
Για ένα μεγάλο μπολ:
½ φλυτζάνι ταραμάς (130 γρ περίπου)
1 ½ φλυτζάνι ψίχα ψωμιού
1 ½ - 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Χυμός 1 μέτριου λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση ~ ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ψωμί, λάδι ή λεμόνι)
Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό να μουσκέψει καλά και την στύβουμε να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί, ρίχνουμε 3-4 σταγόνες λάδι για να μην κολλάει και τον χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την ψίχα και χτυπάμε συνέχεια με το γουδοχέρι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και λίγο-λίγο το λεμόνι, χτυπώντας πάντα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν αλοιφή.
Προαιρετικά, για πρόσθετη γεύση, τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και από το ζουμί που θα κατεβάσει ρίχνουμε 3-4 σταγόνες μέσα στην ταραμοσαλάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελίτσες και αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί με βραστή πατάτα που την έχουμε λιώσει καλά!
Για ένα μεγάλο μπολ:
½ φλυτζάνι ταραμάς (130 γρ περίπου)
1 ½ φλυτζάνι ψίχα ψωμιού
1 ½ - 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Χυμός 1 μέτριου λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό
(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση ~ ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ψωμί, λάδι ή λεμόνι)
Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό να μουσκέψει καλά και την στύβουμε να φύγουν τα νερά.
Βάζουμε τον ταραμά στο γουδί, ρίχνουμε 3-4 σταγόνες λάδι για να μην κολλάει και τον χτυπάμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη την ψίχα και χτυπάμε συνέχεια με το γουδοχέρι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και λίγο-λίγο το λεμόνι, χτυπώντας πάντα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν αλοιφή.
Προαιρετικά, για πρόσθετη γεύση, τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και από το ζουμί που θα κατεβάσει ρίχνουμε 3-4 σταγόνες μέσα στην ταραμοσαλάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ελίτσες και αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ψωμί με βραστή πατάτα που την έχουμε λιώσει καλά!