MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ!!!!

Κιμαδόπιτα


Πολύ καιρό έχω να φτιάξω πίτα. Και αυτή είνα τόσο νόστιμηηηηη....
Μη σας φανεί περίπλοκη ή δύσκολη... φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε...


Και τα υλικά της είναι απλά και παραδοσιακά:
750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 πακέτο σφολιάτα κουρού
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή γραβιέρα)
½ φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη ή βούτυρο
4 αυγά
3 μικρές φρυγανιές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 ώριμες ντομάτες
2-3 κουταλιές πελτές
Κανέλα ξύλο
Αλάτι και πιπέρι
Και η εκτέλεση είναι απλή:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την φρέσκια ντομάτα.











Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό βούτυρο με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κιμά και ροδίζουμε μέχρι να ξεσβωλιάσει.


Προσθέτουμε το κρασί ή το κονιάκ. Ρίχνουμε τον πελτέ, ένα φλυτζάνι νερό, την κανέλλα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του.

Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα.

Κατεβάζουμε τον κιμά από τη φωτιά. Πετάμε την κανέλλα. Λιώνουμε τις φρυγανιές και τις προσθέτουμε στον κιμά.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μαζί με το τυρί και τα προσθέτουμε στον κιμά.

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, προσθέτουμε τον κιμά,


σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα, χαράζουμε ελαφρά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.


Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε.

Σε μεγάλα κέφια μπορούμε να ανοίξουμε δικό μας φύλλο (!) αλλά αυτό δεν τολμώ να το προτείνω στις νέες νοικοκυρές... άρα μας κάνει και η έτοιμη σφολιάτα μιά χαρά!