MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΊΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ!!!!

Κέικ καρότου με λευκό γλάσο

Ένα νοστιμότατο κεϊκ που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170.

Τρίψτε αρκετά καρότα στον τρίφτη - θα χρειαστείτε 3 κούπες περίπου και ανακατέψτε τα με το χυμό μισού λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Στο μπολ του μίξερ κοσκινήστε 3 κούπες φαρίνα, 1 κουταλάκι σόδα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, και κανέλλα. Προσθέστε 1 1/2 κούπα ζάχαρη, 4 αυγά, 1 κούπα λάδι, λίγο κονιάκ και τα καρότα. Χτυπήστε για 1 λεπτό ελαφρά να ενωθούν και 3 λεπτά γρήγορα να αφρατέψουν. Ρίξτε μισή κούπα καρύδια χοντροκομμένα, και προαιρετικά μισή κούπα δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα και μισή κούπα σταφίδες -εγώ δεν είχα αυτή τη φορά και έτσι τα παρέλειψα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μία φόρμα και ψήστε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Με τη λάμα ενός μαχαιριού δοκιμάστε αν έχει ψηθεί καλά στο εσωτερικό. Αν η λάμα βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς ψήστε να 10 λεπτά ακόμα. Αφήστε το μέσα στη φόρμα 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Αφήστε να κρυώσει τελείως. Εδώ μπορείτε αν θέλετε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, με γλάσο σοκολάτας ή γλάσο λευκό.
Το λευκό γλάσο επέλεξα αυτή τη φορά ~ αν θέλετε να το φτιάξετε ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά 2 κούπες ζάχαρη άχνη με 1 βανίλια κα 2-3 κουταλιές νερό μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί. Προσθέστε ένα ασπράδι χτυπημένο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λευκό αφράτο γλάσο.

Με το κουτάλι περιχύστε το κεϊκ με το γλάσο, αφήνοντάς το να τρέξει τριγύρω...πάνω στο κέϊκ....!!!!