MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ..ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ 2010-2011!!!

από την Ειρήνη Διακάκη

Το χρώμα του "πάθους" επιστρέφει δριμύτερο, μέσα από σχέδια και υφάσματα, που μας εγγυώνται τον πιο ζεστό χειμώνα.

Χρώμα συσχετισμένο είτε με την έννοια της αγάπης, της φωτιάς, είτε ακόμα και της αμαρτίας, το κόκκινο ανακηρύσσεται σε αξία, αξεπέραστη και ανεπηρέαστη από τις διαφορετικές τάσεις τις μόδας, κάθε σεζόν.

Με αυθεντικότητα, ικανή να θέσει σε "δεύτερη μοίρα" το κλασσικό μαύρο, αποδεικνύει πως το κλασσικό παντρεύεται με το ιδιαίτερο, δημιουργώντας την πιο εντυπωσιακή, αλλά και συγχρόνως safe στιλιστική επιλογή, που θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε όλες, από το γραφείο μέχρι και την έξοδο.

Αν ανήκετε στις πιο δύσπιστες, μια ματιά στην παρακάτω έρευνα αγοράς, είμαι σίγουρη πως θα σας πείσει.



ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ


Είτε maxi, είτε κοντύτερο, είναι ένα κομμάτι που δεν χρειάζεται "συνοδό" για να μαγνητίσει τα βλέμματα. Φτιαγμένο από σατέν, δαντέλα, οργάντζα ή μετάξι, έρχεται να κατακτήσει την πιο περίοπτη θέση στην ντουλάπα μας. Η χρυσή τομή για να μην παραπέμπει στην Κοκκινοσκουφίτσα, είναι μια επιλογή υφάσματος, που να "πέφτει" ευγενικά πάνω στο σώμα, χωρίς να μας δίνει την αίσθηση της ασφυξίας ή της δυσανασχέτησης, γιατί όσο και αν θέλουμε να το φορέσουμε, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μας ''φορέσει''.



TIP : Ναι, στην απλότητα που βάζει στο ντουλάπι τα "βαριά" ή πολύχρωμα αξεσουάρ. Ένα κόκκινο φόρεμα μας "στολίζει" από μόνο του, χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, επομένως οποιοδήποτε περαιτέρω στολίδι, είναι μάταιος κόπος.

ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, τότε που τα "παιδιά των λουλουδιών" δεν το έβγαζαν από πάνω τους. Ένα κόκκινο παντελόνι, συνήθως παραπέμπει σε εκδρομές και πικ-νικ, και δεν αποτελούσε και την πιο εύκολη επιλογή μας. Όχι όμως πια, καθώς μεταμορφώθηκε, απέκτησε ύφος "γραφείου" κι αποφάσισε να αποτελέσει την πιο τολμηρή μας παρέα. Πάντα μεσάτο, τύπου "καμπάνα" ή στενότερο, αγκαλιάζει την φιγούρα μας και την αναδεικνύει με έναν τέτοιο τρόπο, που ποτέ δεν θα πιστεύαμε.

TIP: Μην φοβάστε το τζιν ή το λινό - όσο το επιτρέπει ακόμα ο καιρός. Τα εν λόγω υφάσματα, φημισμένα για την ικανότητά τους να αντέχουν το καθημερινό μας τρέξιμο, "προσγειώνουν" το κόκκινο στο έδαφος, κάνοντας το αυτομάτως "πρωινό" τύπο.

ΤΟ ΠΑΛΤΟ

Κάποιες το λατρεύουν τόσο, που είναι ικανές να μην φορέσουν τίποτα άλλο πάνω τους. Κάποιες άλλες πάλι, το αποφεύγουν όπως τα ποντίκια τις γάτες. Και όμως ένα κόκκινο παλτό, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό το οποίο δηλώνει, δηλαδή η "άποψη" προσωποποιημένη. Κάντε την αρχή με ένα στενό παλτό, προσαρμοσμένο κατάλληλα στα μέτρα σας και καλύτερα κοντύτερο από το ύψος του γόνατου. Η κομψότητά του, θα σας δημιουργήσει την ανάγκη να το ''κουβαλάτε'' όλες τις ώρες της ημέρας, τολμώντας στη συνέχεια και πιο αέρινες και μακριές κοψιές.


TIP: Μην το συνδυάσετε με μια εξίσου εντυπωσιακή ή χρωματιστή τσάντα. Σκεφτείτε πως το κόκκινο παλτό, λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της όψης σας, "μπουκώνοντας" ήδη αρκετά το μάτι. Μια τσάντα σε χρώμα ταμπά ή οποιοδήποτε άλλη απόχρωση του καφέ, αποτελεί την πιο σοφή σας κίνηση.

ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ

Το πρωτολάνσαραν οι οίκοι τον περσινό χειμώνα, αφήνοντας τα σχόλια να διίστανται. Η θερμή υποστήριξή του όμως από τους "γνωστούς-αγνώστους", μας έκαναν να το βλέπουμε σιγά - σιγά με καλύτερο μάτι. Το κουστούμι, έτσι και αλλιώς αποτελεί ανδρική υπόθεση. Η υιοθέτηση του από εμάς, γνωρίζουμε εξ αρχής πως είναι "κλεψιά", που οφείλουμε να φέρουμε στα γυναικεία μας μέτρα, προκειμένου να μην μας καταλάβουν. Το κόκκινο είναι η πιο εγγυημένη λύση "φυγάδευσης", χαρίζοντας μας ένα αυθεντικό preppy look.



TIP: Ένα μεσάτο άσπρο πουκάμισο, εννοείται σε άνετη μορφή και όχι στιλιζαρισμένο μέχρι την λαιμόκοψη, όχι μόνο θα ισοφαρίσει την αυστηρή γραμμή του, αλλά θα μας λύσει τα χέρια στην ερώτηση του "τι να βάλω πάλι στο meeting". Για τις πιο ανατρεπτικές από εσάς, υπενθυμίζω πως υπάρχουν και τιράντες.

Η ΦΟΥΣΤΑ

Αέρινη μέχρι το γόνατο, τζιν και κοντή, δερμάτινη και pencil, η κόκκινη φούστα ήρθε για να αποτελέσει και φέτος το χειμώνα, μια από τις πιο αξεπέραστες επιλογές μας. Είναι το κομμάτι που επιβάλλει διχρωμία. Δεν θέλει να συνδυαστεί με άλλα χρώματα, καθώς ένας πολύχρωμος συνδυασμός μας βάζει στον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε "κλόουν". Συνοδεύστε την κόκκινη φούστα σας με μπεζ πουκαμίσες, μαύρα ζιβάγκο ή άσπρες μπλούζες και θα δείτε πως δεν είχε καθόλου άδικο, που αποζητούσε την αποκλειστικότητα.



TIP: Για τις ανυπάκουες του είδους, προτείνεται άφοβα, ο συνδυασμός δυνατού κόκκινου και σταθερού μαύρου-άσπρου. Πρόκειται για δυο κλασσικές χρωματικές επιλογές, που όταν αποφασίσουν να κάνουν ντουέτο, το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εύηχο.

Η ΤΣΑΝΤΑ


Σίγουρα η πιο ανώδυνη επιλογή είναι μια μικρή, κομψή, στο μέγεθος του χεριού τσάντα, τύπου φακέλου ή τσέπης, η οποία αν και δεν "βγάζει μάτι", αφήνει τους σχολιαστές με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρόλα αυτά, τα βλέμματα φέτος στρέφονται στις λεγόμενες it bags.

Τσάντες δερμάτινες και επαρκώς μεγάλες, ικανές να χωρέσουν μέσα όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας (ακόμα και το μικρό σας σκυλάκι).

Θα σας χαρίσουν την άνεση και το στυλ, που επιζητά κάθε πρωινός καφές μας.

TIP: Δοκιμάστε την με ένα μαύρο, απλό φόρεμα που τελειώνει στο γόνατο ή στον αστράγαλο.
Τολμήστε μια μπλούζα στην ίδια απόχρωση κόκκινου με την τσάντα και ένα δερμάτινο μαύρο παντελόνι που θα κάνει την εμφανή διαφορά.
Συνοδέψτε μ' αυτήν ένα μπεζ-hippie φόρεμα που θα προσδίδει την αναγκαία αρμονία "στο μάτι"
.

ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γυναικείο, από την κόκκινη γόβα στιλέτο. Αναδύει μια απαράμιλλη γοητεία, ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση μας στα ύψη, ανεξάρτητα από το πως κύλησε η ημέρα μας. Αποτελεί τον πιο "φονικό" συνδυασμό, που μπορεί να συνοδεύσει σχεδόν κάθε νυχτερινή μας έξοδο, ενώ την ίδια στιγμή ένα stretch παντελόνι, καλύτερα σκούρο τζιν, την "απεγκλωβίζει" από την βραδινή ζώνη.



TIP: Όσο ωραίο και να δείχνει ένα παπούτσι στο πόδι μας, αυτό "χάνεται" όταν δεν μπορούμε να το περπατήσουμε. Ακόμα και αν οι 1Οποντες γόβες, είναι η σταθερή αξία κάθε γυναίκας, είναι προτιμότερο, αν ανήκουμε στην κατηγορία των γυναικών "ζαλίζομαι εδώ πάνω", να επιλέξουμε ένα τακούνι που δεν θα μας γεμίζει ανασφάλεια για θεαματική πτώση, στο επόμενο βήμα.


Αν, παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να διστάζετε και επιμένετε πως το εν λόγω style ''δεν είναι για εσάς'', η κοσμετολογία έρχεται να σας βγάλει από την δύσκολή θέση.


ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ


Ένα ζευγάρι πλούσια, κόκκινα χείλη, δεν έχουν ανάγκη από καμία άλλη κόκκινη πινελιά, προκειμένου να αναδειχθούν.

Κλέβουν την παράσταση, μέσα από την λάμψη τους, δίνοντας μας την αίσθηση ότι είμαστε όλες τις ώρες τις ημέρας φροντισμένες.

TIP : Δώστε προσοχή, στην απόχρωση κόκκινου που θα φορέσετε και μην ξεχνάτε πως το κόκκινο, ως το χρώμα της φωτιάς, μπορεί να μας κάψει, αν δεν βρει το κατάλληλο έδαφος. Οι σταρένιες επιδερμίδες, είναι προτιμότερο να επιλέξουν ένα βαθύ και πιο ζεστό κόκκινο. Αντίθετα, οι πιο ανοιχτόχρωμες, έχουν το προνόμιο να επιλέξουν μέσα από όλη την γκάμα κόκκινων κραγιόν, που υπάρχουν στην αγορά.

ΤΑ ΝΥΧΙΑ

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως το κόκκινο μπορεί να προσδώσει εκλεπτυσμένη κομψότητα, ακόμα και στα άκρα μας. Όσο καλά προσεγμένο και να είναι ένα σύνολο, τα φροντισμένα, κόκκινα νύχια, είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.



TIP : Αν αγαπάτε τα μακριά νύχια, τότε καλύτερα να μην τα βάψετε κόκκινα, καθώς όσο εντυπωσιακά και να νομίζετε πως είναι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φέρνετε μνήμες από την Magica de spell. Ενώ τα κοντά, τετραγωνισμένα νύχια, μπορούν άνετα να περαστούν με κόκκινο βερνίκι, χωρίς να κάνουν το όλο look να δείχνει υπερβολικό. Προσοχή: Αν είστε τύπος που θα βάψει μια μέρα τα νύχια και θα θυμηθεί να τα ξεβάψει τον επόμενο μήνα, καλύτερα να μην κάνετε καν την προσπάθεια. Ένα άβαφο νύχι, είναι χίλιες φορές καλύτερο, από ένα κοκκινο-φαγωμένο.