Κρεμμυδόπιτα
Υλικά:
700 γρ ξερά κρεμμύδια
250 γρ φέτα
2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ φέτα
2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Μισή κούπα γάλα
2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
2 φύλλα σφολιάτα
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
2 φύλλα σφολιάτα
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση γίνεται αρκετά ρευστή.
Αντί για σφολιάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικο φύλλο… Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου γιατί έχουν αρκετό και τα τυριά και το μπέικον...