MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΣΙΖ ΚΕΊΚ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!!

Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Υλικά για 8-10 άτομα
Για τη βάση
350 γραμ μπισκότα ντιζεστίβ (ολικής άλεσης)
100 γραμ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ σούπας λικέρ λεμοντσέλο
για τη κρέμα τυριού
400 γραμ τυρί φιλαδέλφεια
150 γραμ γιαούρτι σουρωτό
2 κουτ σούπας ζελέ λεμόνι
1 κουτ σούπας άχνη ζάχαρη
για την επικάλυψη
60 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμ πλήρες γάλα
1 κουτ σούπας βούτυρο
2 κουτ σούπας κονιάκ
Για να κάνετε με επιτυχία τούτο το τσιζ κέικ χρειάζεστε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 26 εκατ με σπαστό τσέρκι που μπορεί να βγει για να ξεφορμάρετε εύκολα και όμορφα.
Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τη κρέμα του τυριού. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί φιλαδέλφεια μαζί με τα 100 γραμ σουρωτό γιαούρτι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα φλιτζάνι με 4-5 κουτ σούπας νερό διαλύστε τις 2 κουτ σούπας ζελέ λεμόνι. Μόλις διαλυθούν καλά ρίξτε τις μέσα στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να περιμένει.
Ετοιμάστε τη βάση του γλυκού. Λειώστε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Αδειάστε το σε ένα μπολ και ανακατεύετε το μετ’ επιμελείας μαζί με τη μαλακή μαργαρίνη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα το λικέρ λεμοντσέλο. Ανακατεύετε.
Πάρτε μια λαδόκολλα και κόφτε τη στις ίδιες διαστάσεις με τη βάση της φόρμας σας. Βουτυρώστε τη απαλά και ακουμπήστε τη στον πάτο της φόρμας. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των μπισκότων, ισιώστε το να κάνετε τη βάση που πρέπει να έχει πάχος το πολύ 3 χλς. Φροντίστε να είναι παντού με ίδιο πάχος και να μην είναι αλλού χοντρό και αλλού λεπτό.
Βγάλτε το μείγμα τυριού από το ψυγείο και βάλτε το στη φόρμα ισιώνοντάς το καλά με ένα μαχαίρι.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο στο πάνω μέρος για να έχει καλή ψύξη και το παγώνετε καλά τουλάχιστον για 4 ώρες. Όσο κρυώνει ετοιμάζετε τη σάλτσα της επικάλυψης.
Ζεσταίνετε καλά το γάλα χωρίς όμως να πάρει βράση. Ρίχνετε μέσα το κονιάκ και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα, αδειάζετε το γάλα σε ένα δοχείο και ρίχνετε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα .
Ανακατεύετε που και που μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και πηκτούτσικο. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε.
Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με την επικάλυψη σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζετε προσεκτικά το τσέρκι της φόρμας , τραβάτε όλο το γλυκό έξω σιγά-σιγά και το σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.

Tips. Μπορείτε μέσα στο μίξερ με τα μπισκότα που θα αλέσετε να βάλετε και μερικά ξασπρισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε αντί για σοκολάτα να επικαλύψετε το κέικ σας με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή και με μια έτοιμη σάλτσα καραμέλας.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -