MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ!!!!




Υλικά

Ένα πακέτο φύλλα για μπακλαβά
3 κιλά κίτρινο κολοκύθι
3 κούπες ζάχαρη
2,5 κούπες καρύδια
2,5 κούπες σταφίδες μαύρες και ξανθές
1,5- 2 κούπες σουσάμι (άψητο)
λίγο κανέλλα τριμμένη και λίγα καρφακια γαρύφαλλο
λίγο μέλι
χυμό πορτοκαλιού.
¾ της κούπας λάδι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλων
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα σαν ένα πεπόνι, την τρίβουμε στον τρίφτη από την χονδρή μεριά του.
Την βάζουμε σ’ ένα σουρωτό και την ραντίζουμε με ένα κουταλάκι αλάτι και αρχίζουμε να την στύβουμε
Την αφήνουμε 1-2 ώρες και την ξαναστύβουμε καλά με τα χέρια μας.Βάζουμε για κανένα μισάωρο τις σταφίδες σε χυμό πορτοκαλιού ώστε να φουσκώσουν και να μας δώσουν ωραία γεύση στο ψήσιμο.
Καβουρδίζουμε για λίγο στο τηγάνι το σουσάμι. Κρατάμε λίγο από την ποσότητα άψητο για να το ρίξουμε πάνω στα φύλλα.
Κόβουμε τα καρύδια στο μούλτι σε μικρά κομματάκια.
Σε μια λεκάνη βάζουμε την στυμμένη κολοκύθα, τα καρύδια, το σουσάμι, την ζάχαρη, τις σταφίδες τις οποίες έχουμε σουρώσει από τον χυμό, λίγο κανέλλα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και βάζουμε τα μισά φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα – ένα.
Ρίχνουμε την γέμιση προσέχοντας να είναι παντού η ίδια και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, λαδώνοντας τα και αυτά ένα – ένα.
Λαδώνουμε ελαφριά την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Χαράσσουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια, βάζοντας πάνω σε κάθε κομμάτι από ένα καρφάκι γαρύφαλλο, ρίχνουμε και λίγο σουσάμι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 180-200 για ¾ με μια ώρα ώσπου να χρυσίσει ωραία το φύλλο.
Μόλις την ξεφουρνίσουμε όπως είναι καυτή, την ραντίζουμε με μέλι, κυρίως μέσα στις σχισμές των κομματιών.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....Κ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ!!!