Μακαρόν
Τα υλικά 3 όλα κι όλα:
200 γρ αμύγδαλα πούδρα
200 γρ πολύ ψιλή ζάχαρη συν λίγη ακόμα για πασπάλισμα
2 ασπράδια
Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα χωρίς φλούδα, τα οποία βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.
Το ίδιο κάνουμε και με την ζάχαρη για να την κάνουμε πολύ ψιλή. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180ο .
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια, χτυπώντας με το μίξερ ή το σύρμα.
Το μίγμα γίνεται υγρό χωρίς όμως να είναι νερουλό.
Στρώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε με το κορνέ.
Βρέχουμε πολύ ελαφρά τα μπισκοτάκια με ελάχιστο νερό, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη τριμμένη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε με σπάτουλα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και όχι μόνο!