Μακαρόν
Τα υλικά 3 όλα κι όλα:
200 γρ αμύγδαλα πούδρα
200 γρ πολύ ψιλή ζάχαρη συν λίγη ακόμα για πασπάλισμα
2 ασπράδια
Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα χωρίς φλούδα, τα οποία βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια, χτυπώντας με το μίξερ ή το σύρμα.
Στρώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Βρέχουμε πολύ ελαφρά τα μπισκοτάκια με ελάχιστο νερό, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη τριμμένη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και όχι μόνο!