MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΚΑΡΟΝ...ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!

Μακαρόν

Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, αυτά τα μικρά μπισκοτάκια κατάγονται από την Βενετία! Πανεύκολα στην παρασκευή τους, μπορούν να αρωματιστούν με κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας. Συνήθως δύο μακαρόν ενώνονται με κρέμα ή και μαρμελάδα σαν σάντουιτς. Αυτά που έφτιαξα σήμερα τα άφησα μονά, την επόμενη φορά θα παραθέσω και την συνταγή για την κρέμα...

Τα υλικά 3 όλα κι όλα:

200 γρ αμύγδαλα πούδρα
200 γρ πολύ ψιλή ζάχαρη συν λίγη ακόμα για πασπάλισμα
2 ασπράδια

Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα χωρίς φλούδα, τα οποία βάζουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.
Το ίδιο κάνουμε και με την ζάχαρη για να την κάνουμε πολύ ψιλή. Προθερμαίνουμε το φούρνο με αέρα στους 180ο .
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αμύγδαλα και προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια, χτυπώντας με το μίξερ ή το σύρμα.
Το μίγμα γίνεται υγρό χωρίς όμως να είναι νερουλό.
Στρώνουμε λαδόχαρτο στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μίγμα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε με το κορνέ.
Βρέχουμε πολύ ελαφρά τα μπισκοτάκια με ελάχιστο νερό, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη τριμμένη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε με σπάτουλα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και όχι μόνο!