½ κιλό ταλιατέλες ή πένες για το μοσχάρι 1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα 1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι χονδροκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 νεροπότηρο λευκό κρασί 1 φύλλο δάφνης 2-3 σπυριά μπαχάρι 1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη 2 κουταλιές σούπας πελτέ 1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα | |
Ετοιμάζουμε το κρέας. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. | ||
Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. | ||
Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. | ||
Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρεατάκι να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. | ||
Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες ταλιατέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο και κατακορύφως βάζουμε το κρέας και πικάντικη σάλτσα. | ||
Tips : Μην ξεχάσετε να ρίξετε λίγη μυζήθρα ξερή λεπτοτριμμένη. Θα γίνει δύο φορές υπέροχο ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ...ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ!!! |