MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΣΟΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ!!!

Μισοπαγωμένο γλυκό.

Αυτό το γλυκό, το παγώνεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την προτίμησή σου. Εγώ το προτιμώ να παγώσει απλά για πολλές ώρες στο ψυγείο, ενώ στον άντρα μου αρέσει καλύτερα στην κατάψυξη να γίνει σαν παγωτό.
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ

1/2 πακέτο βούτυρο
400 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή 1 κούπα ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι γάλα)
350 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι γάλα
3 φύλλα ζελατίνα
Μαρμελάδα φράουλα (περίπου 1 κούπα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουλιάζει, και το βούτυρο σε ένα μπρίκι και στη φωτιά να λιώνει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, και απλώνουμε το μείγμα χωρίς να το πατικώσουμε σε μια λαμαρίνα. Το βάζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, το βγάζουμε και τ΄αφήνουμε να κρυώνει.
Βάζουμε το απλό γάλα να κάψει σχεδόν και διαλύουμε σ'αυτό τη μουλιασμένη ζελατίνα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.
Χτυπάμε το τυρί να αφρατύνει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει πυκνή σαντιγύ - όχι αφρός, σαν γιαούρτι που στέκεται μύτη στο σύρμα όταν σηκώνεις το μίξερ. Ανακατεύουμε στο μείγμα του τυριού το γάλα με τη ζελατίνα και αφού ενσωματωθεί ανακατεύουμε και τη χτυπημένη κρέμα.
Βάζουμε σε κάθε μπωλάκι ή ποτήρι 1-2 κουτ. από το φρυγανισμένο μπισκότο, από πάνω γεμίζουμε με κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά καλά - π.χ. από το πρωί για να καταναλωθεί το βράδυ. Σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα από πάνω.
Παραλλαγές:
1) Αρωματίζουμε την κρέμα με μαστίχα, και σερβίρουμε με βύσσινο γλυκό από πάνω.
2) Αρωματίζουμε το μπισκότο με κανέλλα και λίγο κονιάκ, και σερβίρουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.
3) Για χαμηλά λιπαρά, αντικαθιστούμε το πλήρες τυρί με light, και την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι στραγγιστό.