Θα χρειαστούμε:
1 ½ φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
3 ½ φλιτζάνια ζωμός κότας
4 κουταλιές βούτυρο
300 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές πελτές
Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Κάρι και πάπρικα
Τριμμένη παρμεζάνα
Κόβουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
1 ½ φλιτζάνι ρύζι για ριζότο
3 ½ φλιτζάνια ζωμός κότας
4 κουταλιές βούτυρο
300 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
1 ποτηράκι λευκό κρασί
2 κουταλιές πελτές
Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Κάρι και πάπρικα
Τριμμένη παρμεζάνα
Κόβουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένοντας κάθε φορά να πιεί το ρύζι τα υγρά του πριν ρίξουμε κι άλλο ζωμό.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, κάρι, πάπρικα και δεντρολίβανο.
Ρίχνουμε και τον αρακά με το τυρί,
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, κάρι, πάπρικα και δεντρολίβανο.
Ρίχνουμε και τον αρακά με το τυρί,
ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγη παρμεζάνα ακόμα.