MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ...ΠΟΛΥ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟ!!!

Γαλακτομπούρεκο
3 λίτρα αγελαδινό γάλα
600 γραμ ζάχαρη
Ξύσμα 3 λεμονιών
600 γραμ αβγά
210 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
90 γραμ νισεστέ
150 γραμ φρέσκο βούτυρο
Βράζετε το γάλα και μόλις φτάσει στους 50ο βγάζετε λίγο γάλα και προσθέτετε σε αυτό τη ζάχαρη, τα αβγά, το σιμιγδάλι και το νισεστέ που από πριν τα έχετε ανακατέψει. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα για να μην σβολιάσει το μίγμα.
Προσθέτετε το μίγμα στην κατσαρόλα και όλα τα υλικά μαζί με το γάλα βράζουν στους 92ο. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και στους 50ο ρίχνετε το βούτυρο και το λεμόνι.
Κόβετε 12 κομμάτια-καπάκια από φύλλο κρούστας. Τα ρετάλια που βγαίνουν θα χρησιμοποιηθούν σαν φύλλα βάσης.
Βουτυρώνετε με σκέτο βούτυρο πέντε μεγάλα φύλλα κομμένα στη μέση και τα τοποθετείτε σταυρωτά στο σκεύος βάζοντας ανάμεσα βουτυρωμένα και τα κομμένα φύλλα.
Γεμίζετε με την κρέμα που ετοιμάσατε (600 γραμ) και κουνάτε λίγο το σκεύος για να πάει η κρέμα παντού.
Κλείνετε προσεκτικά τα φύλλα της βάσης και μετά τοποθετείτε τα φύλλα-καπάκια αφού τα βουτυρώσετε ένα-ένα. Χαράζετε ελαφρά τα δύο πρώτα καπάκια και το βρέχετε.
Ψήνετε στον φούρνο στους 180ο πάνω-κάτω για 50-55 λεπτά. Αφού το ξεφουρνίσετε το αφήνετε 5 λεπτά και το σιροπιάζετε με κρύο σιρόπι.

Από τον ζαχαροπλάστη Παύλο Τερκενλή στη Βαβυλωνία των Γεύσεων
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -