Αρνάκι γιουβέτσι
Υλικά για 8 μερίδες:
1 κιλό αρνάκι
2-3 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές πελτές
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο κριθαράκι
Κόβουμε το αρνάκι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο ταψί μαζί με τον πελτέ, αλατοπίπερο, την κανέλα, το λάδι και μια κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα περίπου.
Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι.