| |
| Υλικά για 6 άτομα 600 γραμ. παγωτό βανίλια 250 γραμ. φρέσκες φράουλες για τη σος 500 γραμ. φράουλες 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ 1 ποτηράκι του λικέρ Grand Marnier 8 κουτ. σούπας ζάχαρη φρεσκοτριμμένη κανέλα
|
| | | Καθαρίζουμε όλες τις φράουλες από τα κοτσανάκια. Παίρνουμε τα 250 γραμ. που προορίζονται για τη σος, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Η σος μας είναι έτοιμη, τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. | | Παίρνουμε τις υπόλοιπες φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το Grand Marnier και τις πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 4 κουτ. σούπας ζάχαρη. Τις φυλάμε και αυτές στο ψυγείο. | | Σερβίρουμε το παγωτό σε μπολ από 1 μεγάλη μπάλα σε κάθε ένα, το πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, το γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και το περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας σάλτσα φράουλας. | | |