Μοσχάρι κοκκινιστό
Για 6-7 μερίδες:
1 ½ κιλό μοσχάρι - ποντίκι ή ελιά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 ώριμες ντομάτες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
1 κομμάτι κανέλα ξύλο
4-5 γαρύφαλλα
αλατοπίπερο
Κόβουμε το κρέας σε σχετικά μικρά κομμάτια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας να σωταριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι, αλάτι και πιπέρι, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Ρίχνουμε και μια μεγάλη κούπα ζεστό νερό και μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Σερβίρουμε με μακαρόνια, άσπρο ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές!