MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ!!!

Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα δεν είχα φτιάξει ποτέ. Το να βρω πετιμέζι ήταν κάτι δύσκολο για μένα, μια και είχα ακούσει ότι το έτοιμο δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Χρόνος για να το φτιάξω, αν και είχα πολύ καλές οδηγίες από φίλη, δεν υπήρχε και χθες προς έκπληξη μου, σε μια συνάντηση φίλων ήρθε στα χέρια μου δώρο ένα βάζο πετιμέζι από τη φίλη μου Ξανθή. Έτσι σήμερα ανασκουμπώθηκα και έφτιαξα μουστοκούλουρα εν μέσω δυσκολιών, μια και μου ΄χε καεί η λάμπα στην κουζίνα και που να βρεις Κυριακάτικα λάμπα και μάλιστα ιωδίνης. Αλλά αν υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται.
Υλικά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 ¼ φλιτζάνι πετιμέζι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
2 κουτ. γλ. κανέλλα
1 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλ. Μπέϊκιν πάουντερ
2 κουτ. γλ. σόδα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το λάδι με το κανελλογαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το πετιμέζι και το διαλύουμε με το νερό. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέηκιν.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Αν θέλουμε τα μουστοκούλουρα να είναι μαλακά μόλις βγουν από το φούρνο τα βάζουμε σε τάπερ που κλείνει για να παραμείνουν (λόγω των υδρατμών) μαλακά. Αν όχι τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Η δόση με αυτά τα υλικά βγάζει περίπου 4 ταψιά φούρνου.
Προτίμησα να τα φτιάξω μαλακά, αν και μέσα μου με ΄τρωγε να τα κάνω τραγανά που τρελλαίνομαι, αλλά υπερίσχυσαν οι προτιμήσεις της οικογένειας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....Κ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ..ΛΟΓΩ ΜΟΥΣΤΟΥ!!!