Σουφλέ ζυμαρικών με δίχρωμη σάλτσα
500 γρ. σπαγγέτι Νο 5 ή ταλιατέλες ή ματσιάτα
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κύβοι κνορ βοδινό
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας βασιλικός
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα
350 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τους κύβους κνορ, το νερό και το βασιλικό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το μίγμα και βράζουμε για λίγο μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.