Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 μερίδες κοτόπουλο
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού
- 1 κιλό κυδώνια
- 1 κουταλιά μέλι
- πιπέρι
- δαφνόφυλλο
- μπαχάρι
- Ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι
- Κόβετε τα κυδώνια σε 8 κομμάτια
- Ροδίζετε το κρεμμύδι με το λάδι
- Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σβήνετε με το κρασί και το λεμόνι.
- Προσθέτετε ένα λίτρο νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Μόλις δείτε ότι τελειώνει το νερό, βγάζετε το κοτόπουλο και το σερβίρετε σε πιατέλα.
- Στη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα προσθέτετε το μέλι και τα κυδώνια.
- Αφήνετε τη σάλτσα να χυλώσει με τα φρούτα μαζί.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με τα κυδώνια.