MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ....ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ!!

Οι ταπετσαρίες τοίχου χρησιμοποιούνταν πριν από αρκετές δεκαετίες για τη διακόσμηση κατοικιών, αλλά και για πρακτικούς λόγους, όπως η καθαριότητα και η μόνωση.

Τα παλιά εκείνα σχέδια, κάνουν ακόμη τους περισσότερους ανθρώπους στο άκουσμα της λέξης «ταπετσαρία», να φαντάζονται ντεμοντέ χαρτιά σε όλους τους τοίχους.

Αρκετοί βέβαια που παρακολουθούν τις τάσεις της μόδας, ανακαλύπτουν την ομορφιά της επένδυσης ενός ή περισσότερων τοίχων με τα σύγχρονα σχέδια, χρώματα και υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στις αρετές της «νέας» ταπετσαρίας, εκτός από τη διακόσμηση, συγκαταλέγεται επίσης η θερμομόνωση του χώρου, η κάλυψη των ατελειών του τοίχου αλλά και η οικονομία, αφού αντέχει στο χώρο μέχρι να την βαρεθείτε.

Άλλωστε, μία τεχνοτροπία που συνηθίζαμε να χρησιμοποιούμε, κοστίζει περισσότερο ανά τετραγωνικό μέτρο απ’ότι η χρήση ταπετσαρίας.


Στην αγορά, τα βασικά υλικά ταπετσαρίας που κυκλοφορούν, είναι το χαρτί, το βινύλιο, το αφροβινύλιο και ο υαλοβάμβακας.

Υπάρχουν βέβαια και πιο ασυνήθιστα υλικά, όπως το bamboo, η ψάθα, το ύφασμα, το βελούδο, ο φελλός, κ.ά.


Ξεκινώντας από τις χάρτινες, πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές έχουν υποστεί αδιαβροχοποίηση, που τις καθιστούν ιδανικές για υπνοδωμάτια και καθιστικά.

Οι βινυλιακές αντίστοιχα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην υγρασία και την ηλιακή ακτινοβολία, που δεν επιρρεάζει τα χρώματά τους.Σημαντικό είναι επίσης το ότι η σκόνη δεν μπορεί να «κάτσει» πάνω τους. Πρόκειται για το ιδανικό υλικό για κάθε χώρο της κατοικίας, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους.

Σημαντικό είναι επίσης το ότι η σκόνη δεν μπορεί να «κάτσει» πάνω τους. Πρόκειται για το ιδανικό υλικό για κάθε χώρο της κατοικίας, αλλά και για επαγγελματικούς χώρους.


Οι αφροβινυλιακές ταπετσαρίες έχουν ανάγλυφη υφή και τις συναντάμε κυρίως σε πλοία, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολύ λιγότερο σε κατοικίες. Στα ατού τους συγκαταλέγεται η υψηλή θερμομονωτική και ηχομονωτική ιδιότητα, καθώς και η αντοχή τους στο ηλιακό φως.


Οι υαλοταπετσαρίες είναι κατασκευασμένες από υαλοβάμβακα και θεωρούνται ιδιαίτερα ανθεκτικές στη σκληρή χρήση και ιδιαίτερα μονωτικές. Πρόκειται για ταπετσαρίες που βάφονται σε οποιοδήποτε χρώμα και τις συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία, αφού η ιδιότητα της μόνωσης υπερισχύει της αισθητικής.


Όσο για τα υπόλοιπα υλικά που προαναφέραμε, χρησιμοποιούνται καθαρά για διακοσμητικούς λόγους, δίνοντας μία ιδιαίτερη όψη, που κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται τι είναι αυτό...
Πρέπει να τονίσουμε πως τα περισσεύματα από την ταπετσαρία που θα τοποθετηθεί, δεν πρέπει να πεταχτούν αφού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να μπαλώσουν τυχών ζημιές ή σκισίματα.


Μύθοι όπως ότι οι ταπετσαρίες είναι : επικίνδυνες σε περίπτωση φωτιάς, ανθυγιεινές, εστία μικροβίων και μούχλας, και ότι ξεκολλάνε και πέφτουν, καταρρίπτονται ένας ένας με επιχειρήματα. Κατ’ αρχήν οι ταπετσαρία σε περίπτωση φωτιάς, καταστρέφεται μεν, δεν συγκρατεί ή βοηθά την φωτιά να εξαπλωθεί δε. Αυτό επιβεβαιώνεται στις προδιαγραφές του κάθε υλικού με το αντίστοιχο σηματάκι.

Οι φωτογραφίες είναι από το κατάστημα Mobel Haus στην Κηφισιά