MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΤΙΣΤΣΙΟ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ!!!!

Παστίτσιο με λαζάνια

Αυτό το παστίτσιο εκτός του ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο, έχει και το πλεονέκτημα ότι γλυτώνουμε από το βράσιμο των ζυμαρικών !!!



Για να δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε..
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι και πιπέρι
2-3 γαρύφαλλα
1 κομμάτι κανέλλα ξύλο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

6 κουταλιές βούτυρο
7-8 κουταλιές αλεύρι
4 1/2 φλυτζάνια γάλα
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει.


Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ξεσβωλιάσει τελείως.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να πάρει ο κιμάς το άρωμά του.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και 2 κούπες νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Πετάμε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.


Και τώρα ας φτιάξουμε την μπεσαμέλ:

Βάζουμε σε μπολ το γάλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα για να μην σβωλιάσει.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει βράση.



Βγάζουμε απο τη φωτιά, περιμένουμε λίγο να μισοκρυώσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, το τυρί και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.



Σε ταψί στρώνουμε στον πάτο λίγο κιμά - για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.



Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια, απλώνουμε μια λεπτή στρώση κιμά και ανάμεσα 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ.

Επαναλαμβάνουμε με λαζάνια, κιμά και μπεσαμέλ και τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια και την υπόλοιπη μπεσαμέλ να καλύψει καλά την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.



Για να πετύχει αυτό το φαγητό πρέπει ο κιμάς να είναι πάρα πολύ ζουμερός ώστε να ψηθούν σωστά τα λαζάνια. . Αν δούμε ότι χρειάζεται περισσότερο υγρό, μπορούμε όταν στρώνουμε τα υλικά στο ταψί να ρίξουμε ανάμεσα λίγο γάλα...