Υλικά (για 10-12 άτομα)
- 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
- 1 κοτόπουλο γύρω στο 1 1/2 κιλό
- 1/2 κιλό ρύζι
- 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- Βράζετε το κοτόπουλο με 1 λίτρο νερό και το ξεψαχνίζετε
- Στο ζωμό του κοτόπουλου βράζετε το ρύζι μέχρι να γίνει πιλαφι.
- Στο μισό λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα ψαχνά του κοτόπουλου.
- Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, ανακατεύετε το κρεμμύδι με το ρύζι, το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.
- Στρώνετε σε ταψί 40Χ40 εκ. τα μισά φύλλα.
- Τα λαδώνετε στα ενδιάμεσα με πινέλο, με το λάδι που κρατήσατε.
- Στρώνετε τη γέμιση
- Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνετε στα ενδιάμεσα.
- Με το λάδι που περίσσεψε λαδώνετε την επιφάνεια της πίτας και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.