MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TERIVAKI (ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ)...ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!!!

Κοτόπουλο Teriyaki (τεριγιάκι)

... και μετά τα κινέζικα, ας δοκιμάσουμε κάτι γιαπωνέζικο...

Υλικά για 2 μερίδες

1 κουταλάκι Tabasco
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σόγια σος
2 μπούτια κοτόπουλο σε κομμάτια (350 γρ)
2 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο

Βάζουμε το ταμπάσκο, το μέλι, το σησαμέλαιο και τη σόγια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ, ανακατεύουμε να ανακατευτούν και να καλυφθούν και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5-6 λεπτά.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τη μαρινάδα.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και το διατηρούμε ζεστό.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθεί το υγρό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει γλασέ.
Βάζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι λευκό.

Πρέπει να σερβιριστεί αμέσως, αλλιώς η σάλτσα καραμελώνει πολύ...