MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΕΊΚ!!!!!!




Πάμε να δούμε πως την φτιάχνουμε!

Χρειαζόμαστε:
350 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά
(κασέρι, τσένταρ, γκούντα, έμμενταλ)
170 γρ. ανθότυρο
170 γρ. φέτα
4 αυγά
300 ml κρέμα γάλακτος
λίγο πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά
Στην πράξη:
Τρίβουμε την φέτα, λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο και ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στα τυριά μαζί με πιπεράκι και την πάπρικα.
Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά.
Το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη.
Βάζουμε την φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό (μπεν μαρί φούρνου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να πήξει η πίτα μας.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό στο ταψί.
Το νερό πρέπει να φτάνει ως την μέση της φόρμας περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, πριν την ξεφορμάρουμε πολύ προσεχτικά, βοηθώντας και με ένα μαχαίρι που περνάμε ανάμεσα στην πίτα και τα τοιχώματα της φόρμας.

Τip:
Με τις αναλογίες των τυριών που δίνω, η πίτα γίνεται αρκετά πικάντικη.
Αν την θέλετε πιο «γλυκιά», μειώστε την φέτα και αυξήστε τα κίτρινα τυριά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!