MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

OSSO BUCO!!!!!ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΤΑΛΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!

Osso buco

Βασισμένο στην αυθεντική Ιταλική συνταγή αλλά με κάποιες παρεμβάσεις, αυτό το πιάτο άξιξε πλήρως την αρκετά χρονοβόρα διαδικασία!

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό μοσχάρι κότσι σε μερίδες
4 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
25 γρ. Βούτυρο
4 φέτες μπέικον σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ λευκό κρασί
1/2 λίτρο ζωμός βοδινό
2 φύλλα δάφνης
Λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
2 ντομάτες σε κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ροδίζουμε το μπέικον.
Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζωμό και τις ντομάτες, τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή λευκό ρύζι.
Καλή όρεξη!