Chili con carne
Για 5-6 μερίδες:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ κιμάς βοδινός
2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή
1 κονσέρβα κονκασέ (ψιλοκομμένα ντοματάκια)
1 κουταλιά γουώστερσος
1 κύβος ζωμός βοδινού
Chili
1 κουταλιά πάπρικα
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό ρίχνουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ροδίσει και να ξεσβωλιάσει καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την γουώστερσος, πάπρικα, όσο chili αντέχουμε (έβαλα 1 κοφτή κουταλιά και βγήκε αρκετά δυνατό) και τον κύβο βοδινού ρίχνουμε και ένα μικρό ποτηράκι νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά περίπου.
Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ρίχνουμε στον κιμά και βράζουμε, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι άσπρο.