MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ...BITTER CHOCO AND CARRAMEL!!!




ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΕΛΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΜΟΥ ΦΙΛΗΣ....ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η!!!!!

Τα υλικά μας
για το παντεσπάνι
40 gr. κακάο
30 gr. αλεύρι φαρίνα
100 gr. ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
για το σιρόπι
1 φλυτζάνι νερό
1/2 καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ουίσκι
για την γέμιση κρέμα σοκολάτας
250 gr. φυτική κρέμα
2 κουταλιές της σούπας άχνη
125 gr. σοκολατα κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ουίσκι
1 βανίλια
για την επικάλυψη bitter σοκολάτας
150 gr. κρέμα γάλακτος
150 gr. bitter σοκολάτα
50 gr. ουίσκι
για την καραμέλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι χυμό
Λίγο σποραιέλαιο


Ας δούμε πώς φτιάχνεται
το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν.
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσειςτο αλεύρι με το κακάο στα αυγά με σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20' λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά,ξεφορμάρουμε και κόβουμε κατά μήκος στην μέση σε 2 κομμάτια.
η γέμιση κρέμα σοκολάτα
Βάζουμε μία ωρα την φυτική κρέμα στο ψυγείο.
Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα.
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε την βανίλια,την άχνη,το ουίσκι,την καραμέλα και τέλος την σοκολάτα.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν σιρόπι,περίπου 4-5 λεπτά.
η επικάλυψη bitter σοκολάτας
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος.
Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μεταλλικό μπώλ.
Ρίχνουμε την κρέμα στην σοκολάτα,το ουίσκι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, ρευστό μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο.
η καραμέλα
Βάζουμε τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρήνει και να γίνε καραμέλα.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ρίχνουμε την καραμέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Η συναρμολόγηση
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε με μπόλικο σιρόπι.
Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας,κρατάμε 2 κουταλιές στην άκρη και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι,το ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Καλύπτουμε τα πλαϊνά με την κρέμα σοκολάτα.
Ρίχνουμε την bitter σοκολάτα,απλώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια.
Σπάμε την καραμέλα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε γύρω από την τούρτα.
Βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες πρίν σερβίρουμε.