MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΡΥΖΙ Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ!!!

Χταπόδι με ρύζι η μακαρονάκι

  • 1½ κιλό η και λίγο μεγαλύτερο χταπόδι καλά παραγουλιασμένο
  • 2 φλυτζάνια κόκκινο κρασί (ημίγλυκο κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • μισό κιλό ντομάτες ώριμες η λιωμένες στο μπλέντερ
  • αλάτι και πιπέρι

Πλένεις το χταπόδι
Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Στη συνέχεια ρίχνεις το χταπόδι και ανακατεύεις καλά για λίγο.
Ύστερα σβήνεις με το κρασί χύνοντάς το λίγο - λίγο.
Ρίχνεις και τις ντομάτες στην κατσαρόλα και στη συνέχεια αλατοπιπερώνεις.
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει προσθέτοντας 1 ποτήρι νερό , θέλει περίπου 1 ώρα και 1/4 με 1 ώρα και 1/2 περίπου από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει και όταν μαλακώσει το βγάζεις από τη φωτιά και το κόβεις σε κομμάτια , εν το μεταξύ με ένα πιρούνι και με το μαχαίρι τσιμπολογάς για να παρακολουθήσεις τη πορεία του ψησίματος ... Wink
Μπορείς μετά να το κάνεις με ρύζι η μακαρονάκι σε αναλογία 1 ποτήρι ρύζι τύπου μπάρμπα Μπεν η κοφτό μακαρονάκι προς 3 ποτήρια υγρό (νερό μαζί τη σάλτσα) που σιγοβράζει και 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτεις και τα κομμάτια από το ψημένο χταπόδι.
Είναι και απολύτως νηστίσιμο για τους ¨ευσεβείς¨ χριστιανούς.

Για τους άσχετους αν το χταπόδι δεν έχει παραγουλιαστεί δεν τρώγεται , αν δεν είναι παραγουλιασμένο το βαράτε πάνω σε ένα μάρμαρο με μίσος μέχρι να αρχίσει να φωνάζει φτάνει ρε μη βαράς άλλο.