MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

CHURROS!!!!!ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ!!!!



Ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού ή το γνωστό μας Μεξικό..μία χώρα με ιδιαίτερο πολιτισμό και κουλτούρα,όπως και ξεχωριστή έθνικ κουζίνα!
Τα τελευταία χρόνια η μεξικάνικη κουζίνα έχει "αγαπηθεί" από τους Έλληνες ,κι αυτό άλλωστε φάνηκε στην ψηφοφορία μας αφού τερμάτισε στην υψηλή 2η θέση!
Ένα μεξικάνικο γεύμα είναι σαν φιέστα...συνδιάζει άψογα παγωμένες μαργαρίτες, καυτερά πιάτα,χρώματα και μουσική!
Νάτσος,κεσαντίγια,τσίλι κον κάρνε,γουακαμόλε, μπουρίτος,τσιμιτσάγκας, τάκος, εντσιλάδας,φαχίτας,σάλτσα ραντσέρα,sour cream,κόκκινα φασόλια,χαλαπένος και φυσικά άφθονη παγωμένη τεκίλα!!!
Εγώ ξεκινάω με ένα γλύκισμα μεξικάνικο,που τα φτιάχνουν και τα πουλάνε στον δρόμο.
Είναι κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας τηγανίτες εσείς δοκιμάστε το με τον καφέ σας ταιριάζει ιδανικά!

Τα υλικά μας
300 gr. νερό
160 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 gr.ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1 λεμόνι
Λάδι για το τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη
Κανέλλα

Ας δούμε πώς φτιάχνονται

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αλάτι να β΄ρσουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη με ξύλινη κουτάλα.


Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.




Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με τον χυμό του λεμονιού να κάψει.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ με το χοντρό στόμιο.

Μόλις κάψει το λάδι δημιουργούμε δημιουργούμε με το κορνέ μπαστουνάκια περίπου 5-7 εκατοστά.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα churros και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.




Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.