MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ-LEMON PIE!!!!



Η κλασική λεμονόπιτα μου αρέσει πάρα πολύ...αλλά η τάρτες δεν μου αρέσουν.
Έτσι την φτιάχνω με παντεσπάνι με άρωμα λεμονιού και γίνεται εξίσου υπέροχη!
Μπορείτε να την κάνετε και τούρτα!

Τα υλικά μας
για το παντεσπάνι
40 gr. αλεύρι φαρίνα
80 gr.ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
για την κρέμα λεμονιού
100 gr. κόρν φλάουρ
60 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
60 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη εσε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
1 φλυτζάνι κρύο νερό
Χυμό 2 μεγάλων λεμονιών
Ξύσμα ενός λεμονιού
για την μαρέγκα
5 ασπράδια αυγών
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοοιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους(λίγο μικρότερο από το ταψί της κουζίνας).
Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Η κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το αλεύρι,το κόρν φλάουρ,το αλάτι,την ζάχαρη και το κρύο νερό.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά,προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα βάζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπώλ και προσθέτουμε λίγες κουταλιές από το ζεστό μείγμα.
Το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε πάλι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών,το ξύσμα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μήν πιάσει κρούστα.
Η μαρέγκα
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την βανίλια και τμηματικά την ζάχαρη συνεχίζουμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά!
Συναρμολόγηση
Πάνω από το παντεσπάνι στρώνουμε την κρέμα.
Συνεχίζουμε με την μαρέγκα,την οποία στρώνουμε με σπάτουλα χωρίς να κάνουμε λεία την επιφάνεια!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα!