MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

FAJITAS!!!! MEXICAN FOOD!!!!!!!!!



Σας παραθέτω άλλη μία συνταγή για μεξικάνικο...εσείς φροντίστε για τις μπίρες ..
Να είναι παγωμένες!!

Τα υλικά μας
για 4 άτομα
8 τορτίγιες
8-10 φύλλα μαρουλιού
για το κρέας
400 gr. φιλέτο μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένο σε δαχτυλίδια
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά καυτερή πράσινη (πιπέρι) ψιλοκομμένη
Ταμπάσκο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
για το μαρινάρισμα
Χυμό από ένα λάιμ
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι τσίλι
Αλάτι
για τον πουρέ κόκκινων φασολιών
1 κουτί κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο φρέσκο
για την sour cream

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
το κρέας
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα, βάζουμε μέσα το κρέας και το μαρινάρουμε για 3-4 ώρες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά προσθέτουμε τα λαχανικά και σωτάρουμε άλλα 5 λεπτά σβήνουμε με την μαρινάδα,προσθέτουμε το ταμπάσκο,αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά .
ο πουρές κόκκινων φασολιών
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την κονσέρβα των φασολιών,δέν βάζουμε όλο το "σιρόπι" τους περίπου το μισό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κόλιανδρο.
Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν βάζουμε τα φασόλια σε multi και πολτοποιούμε.
οι τορτίγες
Βάζουμε τις 4 τορτίγες στον φούρνο και τις ξεροψήνουμε.
Τις άλλες 4 τις "φορμάρουμε" σε κεραμικά ή γυάλινα μπώλ ετσι ώστε να πάρουν το σχήμα από τα μπώλ (όπως φαίνεται στην φωτογραφία)και ψήνουμε για 10' λεπτά.



Το σερβίρισμα
Κόβουμε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια,το βάζουμε μέσα στα μπολάκια της τορτίγια που φτιάξαμε και περιχύνουμε με sour cream.
Bάζουμε σε κάθε πιάτο μία ξεροψημένη τορτίγια και από πάνω τοποθετούμε το μοσχαράκι.
Βάζουμε και 2-3 κουταλιές πουρέ φασολιών και σερβίρουμε.
Τips: Άν κρυώσει λίγο ο πουρές φασολιών στέκεται καλύτερα!
Το πόσο καυτερά θέλετε τα πιάτα σας διαλέξτε το εσείς αυξομειώνοντας ανάλογα το ταμπάσκο!