MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ!!!!



Γιουβαρλάκια της γιαγιάς




Ολη η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας θεωρώ ότι βρίσκεται σε αυτό το τόσο απλό φαγητό...
Λίγα και απλά υλικά αλλά πόση νοστιμιά....

½ κιλο κιμας
½ φλ τσαγιου βουτυρο η ελαιολαδο
½ φλ τσαγιου ρυζι
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 αυγα
3 κουταλιες μαιντανος ψιλοκομμενος
1-2 λεμονια
Αλατι
Πιπερι

Βαζεις τον κιμα σε λεκανιτσα
Προσθετεις το ρυζι, το κρεμμυδι, το μαιντανο, το αλατι και το πιπερι και τα 2 ασπραδια των αυγων
Τα ζυμωνεις καλα
Πλαθεις τα γιουβαρλακια μικρα και στρογγυλα
Βαζεις στην κατσαρολα το βουτυρο να λειωσει
Προσθετεις τα γιουβαρλακια και τα σκεπαζεις με ζεστο νερο
Τα αφηνεις να βρασουν σε χαμηλη φωτια περιπου μιση ωρα
Αν χρειαστει προσθετεις λιγο ζεστο νερο ακομα
Χτυπας τους 2 κροκους, προσθετεις το χυμο λεμονιου και λιγο-λιγο ζουμι απο το φαγητο
Περιχυνεις τα γιουβαρλακια με αυτη τη σαλτσα
Κουνας την κατσαρολα να παει παντου και σερβιρεις

Περιμένω τα σχόλιά σας....