MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ!!!!

Βασιλόπιτα

Υλικά
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ σφηνάκι κονιάκ
1 ποτήρι γάλα
5 αυγά
2 βανίλιες
1 κουτ. γλ. Μαστίχα κοπανισμένη
1 κουτ. γλ. Μαχλέπι
1 κουτ. γλ. Μαστίχα
3 κουτ. γλ. Μπέηκιν παουντερ
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Επικάλυψη
2 κουβερτούρες των 250 γρ.
200 ml γάλα

Για το στόλισμα (λευκό γλάσσο)
2 κούπες ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές νερό

Προαιρετικά
1 πακετάκι smarties (τα γνωστά καραμελάκια με σοκολάτα)

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Βάζουμε λίγο από το αλεύρι μας και συνέχιζουμε προσθέτοντας το μπέηκιν, τη βανίλια και το μαχλέπι με τη μαστίχα. Προσθέτουμε σταδιακά, χτυπώντας κι ενώ δουλεύουμε συνέχεια στο μιξερ το αλεύρι.

Υλικά
Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με ζάχαρη (καλύτερα να βάλουμε ζάχαρη κι όχι αλεύρι για να μην μας αφήσει κατάλοιπα μετά το ψήσιμο) και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε την βασιλοπιτα να κρυώσει και λειώνουμε στο μεταξύ τις κουβερτούρες στο γάλα. Για να είναι γυαλιστερό το γλάσσο σοκολάτας προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι.
Διακοσμούμε κατά βούληση. Εδώ έχω φτιάξει κι ένα γλάσσο με άχνη και χρησιμοποιώντας κουπ πατ και κορνέ στόλισα την πίτα. Χρησιμοποίησα τα κουφετάκια smarties για να στολίσω.
Όπως πιθανόν να καταλάβατε είχα βοήθεια στην παρασκευή της πίτας. Το χαμογελάκι στο 2009 και τα ματάκια ήταν ιδέα που είχε το καμάρι μου. Δυστυχώς δε μπόρεσε να την εκτελέσει ο ίδιος, γιατί στο μεταξύ το γλάσσο μας πάγωνε και δυσκολευόταν.

Καλή χρονιά ευχόμαστε σε όλους σας. Να έχουμε υγεία, ευτυχία και πολλές πολλές στιγμές αγάπης και ηρεμίας. Και του χρόνου.