MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ!!!

Γιουβαρλάκια

Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σαν ρύζι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 αυγό καλοχτυπημένο
4 κουταλιές της σούπας κουάκερ
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο αν θέλετε.

--------
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Το χυμό από μισό λεμόνι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι

gouvarlakia.jpg
Εκτέλεση:
Κάνετε τον κιμά, το κρεμμυδάκι, το ρύζι, το κουάκερ, το αυγό με το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο ένα μίγμα και πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος ελάχιστα μεγαλύτερο από ένα καρύδι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό, το χυμό ντομάτας, το λάδι, το χυμό από λεμόνι και τη κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και τα βάζετε να βράσουν.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν βάζετε μέσα τα μπαλάκια που φτιάξατε πριν και τα αφήνεται να σιγοβράσουν (1/2 ώρα θέλουν περίπου).
Αν θέλετε να φτιάξετε μια σάλτσα για επικάλυψη κατά το σερβίρισμα λιώστε στο μπλέντερ 2-3 ψημένα γιουβαρλάκια με το ζουμί που θα περισσέψει στη κατσαρόλα.