MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ...Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ!!!!!



Για τους λάτρεις της σοκολάτας..μία τούρτα σοκόλαση..που δεν θα σας "λιγώσει" καθόλου!
Τα υλικά μας
Για το παντεσπάνι
30 gr. αλεύρι φαρίνα
40 gr. κακάο
100 gr.ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Για το σιρόπι
150 gr. ζάχαρη
150 gr. νερό
3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
Για την bitter μούς σοκολάτα
300 gr.κουβερτούρα
200 gr.κρέμα γάλακτος παχύρευστη
75 gr. γάλα
Για την μούς σοκολάτα
200 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
250 gr. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
80 gr. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Για την επικάλλυψη
300 gr. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
50 gr. μαργαρίνη
3-4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
Για το γαρνίρισμα
1 σοκολάτα γάλακτος
Μερικές φράουλες
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Καταρχήν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις μους και την επικάλυψη,γιατί θέλουν χρόνο για να κρυώσουν και να πήξουν.
Η bitter μούς σοκολάτα
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί.
Μέχρι να λιώσει η σοκολάτα χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν σαντυγί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά προσέχουμε να μην βράσει.
Το προσθέτουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Όταν κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την σαντυγί σταδιακά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά.
Την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
Η μούς σοκολάτα
Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντυγί και την βάζουμε στο ψυγείο,το ίδιο κάνουμε και με τα ασπράδια των αυφών.
Βάζουμε την ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την σοκολάτα σιγά-σιγά να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά την σαντυγί και τέλος ενσωματώνουμε την μαρέγκα με μία σπάτουλα και την βάζουμε στο ψυγείο να 3-4 ώρες πρίν την χρησιμοποιήσουμε.
Η επικάλυψη
Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα και την βράζουμε.
Μόλις φουσκώσει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και να πήξει.
Το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,με το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοοιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
Ψήνουμε για 20 λετά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει πρίν το κόψουμε.
Το σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά,μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει πρίν το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
Το ραντίζουμε με το σιρόπι να βραχεί καλά.
Προσθέτουμε την bitter μούς και στρώνουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας.
Βάζουμε από πάνω το επόμενο κομμάτι παντεσπάνι,το ραντίζουμε και αυτό με σιρόπι και στρώνουμε την μούς σοκολάτα.
Τέλος βάζουμε το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι,το ραντίζουμε με σιρόπι και ξεκινάμε την επικάλυψη της τούρτας.
Με την βοήθεια μιας σπάτουλας αλείφουμε με την κρέμα όλη την τούρτα και τα πλαϊνά της.
Τρίβουμε την σοκολάτα γάλακτος δημιουργώντας φλύδες και προσθέτουμε τις φράουλες.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.