MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ..ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ!!!ΟΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ!!!

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες, είναι αυτοί που αποφεύγουν να πάνε φαντάροι χωρίς να έχουν σωματική η ψυχική μειονεξία, θυμίζουν αυτούς που όταν περιμένεις τη σειρά σου στο φανάρι για να στρίψεις αριστερά έρχονται οι εξυπνάκηδες από δεξιά και όχι μόνο στρίβουν παράνομα αριστερά αλλά σε κλίνουν και σε αποκαλούν και μαλάκα αν τους κορνάρεις.

Το μέλλον τους είναι ευοίωνο, μπορούν να γίνουν ακόμα και υπουργοί αμύνης (!), πολιτισμού (!) και πρωθυπουργοί αν έχουν παχιά φρύδια η ακόμα και ¨δημοσιογράφοι¨ τιμητές των πάντων ...

Καμία σχέση με τους γλυκούς τραγανούς κουραμπιέδες που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους.

Πως γίνονται αυτοί ;

κουραμπιέδες.jpg

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο Κερκύρας

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ η λικέρ

1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό μπαίκιν πάουντερ

150 γραμμάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

λίγο ακόμα αλεύρι αν η ζύμη ειναι πολύ μαλακή

½ κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Χτυπάτε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ προσθέτοντας το κονιάκ και το κρόκο του αυγού.

Αφού δουλευτεί καλά το μίγμα προσθέτετε το αλεύρι και τα ζυμώνετε, ρίχνετε και τα αμύγδαλα στη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού που αφού τα πλαταίνετε τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία 175 βαθμών Κελσίου για 25 περίπου λεπτά.

Πασπαλίζετε το πάτο ενός ταψιού κοσκινίζοντας με ένα σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη και τοποθετείτε πάνω τους τους κουραμπιέδες ζεστούς και ξανακοσκινίζετε από πάνω τους άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν πλήρως.

Αν δεν σας πετύχουν δεν τους πετάτε αλλά τους βουτάτε το πρωί στο γάλα για κουραμπιεδοπαπάρα και πάτε στο κοντινό σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, είναι οι καλύτεροι, γεμάτοι αμύγδαλο και δεν στοιχίζουν και ανήθικα ακριβά όπως αυτοί του ζαχαροπλαστείου. Οι καλύτεροι κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης έχουν κατασκευαστή που το όνομά του λήγει σε ...ίδης και αρχίζει από Χρ .. η Ιω ...