MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΗΤΙΚΟ ..CHEESE CAKE...ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

ΚΡΗΤΙΚΟ " CHEESE CAKE " ME ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Στήν πραγματικότητα , πρόκειται για μια τάρτα τυριού αλλά ο λόγος που το αποκαλώ cheese cake είναι επειδή , πολλά χρόνια πριν μπει το cheese cake στην ζωή μας, με την μορφή που γνωρίζουμε όλοι σήμερα, η αγαπημένη μου θεία -Νίκη- μας έφτιαχνε αυτό το γλυκό και το αποκαλούσε cheese cake. Μη γνωρίζοντας οι περισσότεροι από μας , τι είναι το cheese cake , το είχαμε αποδεχθεί (συγνώμη θεία μου -αλλά δεν είναι) , διότι αυτό που μας ενδιέφερε τελικά είναι η καταπληκτική γεύση του , με ΄γλυκειά κρητική μυζήθρα και λεπτή κρούστα βάσης. Το φτιάχνει ως εξής:
χρειαζόμαστε , για μια ταρτιέρα 28 εκ -με αποσπόμενη βάση
Για την ζύμη τάρτας
1 1/2 κούπα farina
125 γρ Βιτάμ
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι - 3κουταλιές γάλα.
Το μείγμα
700 γρ μυζήθρα
2 αυγά
5 κουταλιές γάλα
λίγη βανίλια
70 γρ ζάχαρη (δοκιμάστε να δείτε αν σας ικανοποιεί η γλυκύτητα η θέλετε περισσότερη)

Σιρόπι σοκολάτας
1 1/2 κουβερτούρα και 1 φλυτζανάκι γάλα εβαπορέ (ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα)

Πως το κάνουμε

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη , και κάνουμε μία λακουβίτσα. Χτυπάμε στο μίξερ Βιτάμ, ζάχαρη, γάλα ,αλάτι. Βάζουμε μέσα στην λακουβίτσα το μείγμα βουτύρου, κι ανακατεύουμε με το αλεύρι δεν το παιδεύομαι , απλά να αναμιχθούν τα υλικά) για να γίνη μία ζύμη πολύ μαλακή. Κάνουμε την ζύμη μπαλίτσα και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε την μυζήθρα σε ένα μπολ, και την πατάμε με πιρούνι να την λιώσουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου , για 1 ώρα , μέχρι να κάνουμε την τάρτα μας.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το τοποθετούμε στην ταρτιέρα , και απλώνουμε απαλά με τα χέρια, να απλωθεί και να καλύψει την ταρτιέρα καθώς και τα πλαϊνά της.ΕΔΩ ΠΡΟΣΟΧΉ - Η ΒΑΣΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙ ΝΑΙ ΛΕΠΤΗ -ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΎΜΗ ΌΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ.


Ρίχνουμε την μυζήθρα στην ταρτιέρα , και στρώνουμε απαλά την επιφάνεια.Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 , και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά και να στεθροποιηθεί.Φτιάχνουμε το σιρόπι σοκολάτας,και περιχύνουμε κάθε κομμάτι χωριστά.
ΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΓΙΑ ΟΛα !!! Ειδες που εμαθα να το φτιάχνω ?