MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Κ ΜΠΕΊΚΟΝ!!!



Σήμερα το μενού έχει κρέπες! Σπιτικές χορταστικές και εύγευστες κρέπες δοκιμάστε να τις φτιάξετε δεν είναι καθόλου δύσκολες!
Η γέμιση προαιρετική εγώ σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε με το σπανάκι θα σας ξετρελάνουν!
Τέλος σας τις προτείνω με μία σαλάτα...για ένα πλήρες γεύμα!

Τα υλικά μας
για 10 κρέπες

2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Βουτύρο για τηγάνισμα
για την γέμιση
1 σπανάκι χοντροκομμένο
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 gr. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 gr. μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένη παρμεζάνα ή γκούντα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Λίγη κρέμα γάλακτος για το ψήσιμο
Λίγη παρμεζάνα για το πασπάλισμα
για την σαλάτα
1 μαρούλι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
100 gr. μπέικον κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 φλυτζάνι κρούτον
Φέτες αγγούρι
Μαύρο σουσάμι
Θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
η γέμιση
Πρώτα ετοιμάζουμε την γέμιση ως εξής:

Χοντροκόβουμε το σπανάκι,αφού το πλύνουμε και το καθαρίσουμε και το ζεματάμε για 10' λεπτά σε καυτό νερό.
Στραγγίζουμε με το χέρι μας το σπανάκι από τα υγρά του,πολύ καλά!
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλοτοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
Συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
οι κρέπες
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα,με το γάλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μήν έχει σβόλους.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 30' λεπτά.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Με μία κουτάλα ρίχνουμε τόσο μείγμα ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού και να δημιουργηθεί ένα λεπτό φύλλο χυλού.
Όταν ψηθεί περίπου 30'' δευτερόλεπτα σε κανονική φωτιά,γυρίζουμε να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Ακολουθούμε την διαδικασία για όλο τον χυλό και κάθε φορά που βάζουμε χυλό στο τηγάνι δεν ξεχνάμε να αλείφουμε βούτυρο!
To γέμισμα και το τύλιγμα
Γεμίζουμε κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό τις κρέπες.
Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ,περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
η σαλάτα και το σερβίρισμα
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαρούλι.Το χοντροκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπώλ.
Προσθέτουμε την πιπεριά,το καλαμπόκι και αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Ανακατεύουμε την μουστάρδα με την μαγιονέζα.
Σε ένα μεγαλο πιάτο τοποθετούμε μία κρέπα.
Βάζουμε μια μερίδα μαρούλι με τα υπόλοιπα λαχανικά,προσθέτουμε μερικές φέτες αγγούρι, παρμεζάνα,μπέικον και κρουτόν και ρίχνουμε λίγο σος μουστάρδας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Tips: Άν θέλετε αντί για την σός χρησιμοποιείτε μερικές σταγόνες λεμόνι.