MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ!!!





Η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων ξεκίνησαν με...
χιονισμένα σοκολατένια κουκουνάρια!


για 15 κουκουνάρια
Τα υλικά μας
300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
200 gr. σοκολάτα γάλακτος
10 gr. κόρν φλέικς με επικάλυψη σοκολάτας
50 gr. δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
50 gr. σταφίδες
50 gr. φουντούκια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο τριμμένο
Ζάχαρη άχνη


Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Σε μπέν μαρί βάζουμε τις σοκολάτες να λιώσουν με το ελαιόλαδο.
Τις λιώνουμε με προσοχή να μήν μας ξεραθούν!
Για να επιτύχουμε το σωστό λιώσιμο της σοκολάτας θα πρέπει το νερό του μπέν μαρί να μήν βράσει!
Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να λιώσουν εντελώς και με μεγάλη προσοχή να μήν μας πέσει μέσα την λιωμένη σοκολάτα
ούτε μία σταγόνα νερό!
Αποσύρουμε από το μπέν μαρί και προσθέτουμε στην σοκολάτα το μέλι,το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες,τα φουντούκια,τα δαμάσκηνα και τέλος τα κορν φλέικς.
Ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.
Παίρνουμε 3 αυγοθήκες πλαστικές πλυμένες και καλά στεγνωμένες (από τα συσκευασμένα αυγά εμπορίου).
Μοιράζουμε σε κάθε αυγοθήκη μείγμα με ένα κουτάλι και δημιουργούμε στην κορυφή ελαφρά κωνικό σχήμα με τα δάχτυλά μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο 2 ώρες.
Αφαιρούμε τα "κουκουνάρια" από τις αυγοθήκες.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιοδήποτε ξηρό καρπό μας αρέσει!
Άν θέλουμε δέν βάζουμε καθόλου σοκολάτα γάλακτος και έτσι τα κουκουνάρια μας είναι και νηστήσιμα,αρκεί να τα αντικαταστήσουμε την ποσότητά της με σοκολάτα κουβερτούρα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά κόρν φλέικ ή κόρν φλέικς με μέλι,αρκεί να έχουν το κλασικό σχήμα των κόρν φλέικς.
Μπορούμε να προσθέσουμε και πραλίνα.