MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ!!!!!!!!




Χριστούγεννα έρχονται φίλοι μου και η παράδοση θέλει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας γαλοπούλα ή κοτόπουλο για όσους δεν την προτιμούν.
Στην οικογένεια μας Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα μπορούμε να φανταστούμε, χωρίς γέμιση όμως …. ποτέ!!!
Θα σας δώσω την συνταγή της γέμισης που κάνω χρόνια τώρα, χωρίς να την έχω αλλάξει στο παραμικρό, μιας και αυτή αρέσει σε όλους.
Αρκεί να σας πω, ότι και καλεσμένοι να είμαστε τα Χριστούγεννα, την γέμιση πάντα την περιμένουν από μένα.
Και αφού σας ζάλισα με το πόσο …. καταπληκτική είναι η γέμιση που φτιάχνω, πάμε να σας δώσω και την συνταγή!
Χρειαζόμαστε:
μισό κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
20 κάστανα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κούπα σταφίδες μαύρες
1 χούφτα καρύδια χοντροτριμμένα
100 γρ. κουκουνάρια
2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή νερό
αλάτι, πιπέρι
Στην εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα κάστανα , να μαλακώσουν.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα.
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
Προσθέτουμε τον κιμά, και τον σοτάρουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να μαγειρευτεί για μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Η γέμιση είναι έτοιμη όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά.
Στην γέμιση που φτιάχνω , δεν προσθέτω συκωτάκια ή ρύζι, κάποιοι τα προτιμούν, εμείς όχι.
Αν χρειαστεί να την ξαναζεστάνετε, βάλτε την σε ένα πυρέξ και ζεστάνετέ την στον φούρνο, σκεπασμένη με ένα αλουμινόχαρτο.
Όπως βλέπετε είναι μια πανεύκολη συνταγή, δοκιμάστε την στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και είμαι σίγουρη ότι θα αποσπάσετε μόνο καλά σχόλια!
Καλές γιορτές εύχομαι σε όλους!