MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ!!!

3 βήματα αρκούν


Μας απασχολεί όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Όλοι μας επιθυμούμε μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα, αφού στο πρόσωπο καθρεφτίζεται ο εσωτερικός μας κόσμος, η ψυχή μας. Αρκούν 3 απλά καθημερινά βήματα και η επιδερμίδα μας θα λάμψει και θα ανταποδώσει τη φροντίδα που της προσφέραμε.

Καθαρισμός: Η απόλυτη προτεραιότητα
Η πρώτη κίνηση το πρωί και η προτελευταία το βράδυ.

Ο σωστός καθαρισμός βοηθάει το δέρμα να αναπνεύσει, ελευθερώνει τους πόρους και προετοιμάζει την επιδερμίδα για το επόμενο βήμα, την ενυδάτωση.

Στο φαρμακείο θα βρείτε πολλά προϊόντα καθαρισμού για κάθε τύπο επιδερμίδας, ανάλογα με τις ανάγκες σας: αφρώδες ή κρεμώδες καθαριστικό, καθαριστικά χωρίς σαπούνι και συνδυασμό γαλακτώματος – λοσιόν.

Ενυδάτωση: αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια
Η επιδερμίδα μας διψάει κι εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε την ανάγκη της για νερό, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα ξηρότητας και αφυδάτωσης.

Με τη βοήθεια του ειδικού συμβούλου από το φαρμακείο σας, θα μπορέσετε να καταλήξετε στα προϊόντα εκείνα που θα καλύψουν τις δικές σας ανάγκες.

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιηλιακής κρέμας πάνω από την ενυδατική, ιδιαίτερα τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια.

Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τις κρέμες και στο λαιμό με ανοδικές κινήσεις.

Θυμηθείτε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τους συνδυασμούς ενυδατικών, αντιρυτιδικών και συσφιγκτικών προϊόντων.

Βραδινή φροντίδα: όταν το δέρμα κάνει «υπερωρίες»
Η βραδινή περιποίηση ξεκινά ασφαλώς με τον καθαρισμό από τους ρύπους που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και από το μακιγιάζ.

Συνεχίζετε με την κρέμα νυκτός, τις ιδιότητες της οποίας ο οργανισμός είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο, αφού η κυτταρική ανανέωση είναι πιο έντονη κατά τη διάρκεια της νύχτας, μιας και τότε ο οργανισμός χαλαρώνει, το δέρμα αποβάλλει τις τοξίνες και αφομοιώνει καλύτερα την «τροφή» που του προσφέρουμε.

Γι’ αυτόν τον σημαντικό λόγο, οι βραδινές κρέμες συχνά εμπλουτίζονται με αντιρυτιδικά συστατικά που αναπλάθουν και φωτίζουν το δέρμα, π.χ. ρετινόλη, βιταμίνες κ.ά.

Ακόμη και με την επιμελημένη, συστηματική φροντίδα, το δέρμα μπορεί να δείχνει κουρασμένο.

Το κάπνισμα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η μόλυνση της ατμόσφαιρας επιβαρύνουν την επιδερμίδα περισσότερο από όσο φαντάζεστε!

Επίσης, το πέρασμα του χρόνου έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της μικροκυκλοφορίας και έτσι το δέρμα δεν αιματώνεται σωστά και χάνει τη φρεσκάδα του.

Μια συμπληρωματική κίνηση είναι απαραίτητη για να βοηθήσει το πρόσωπο να ξαναβρεί τη λάμψη του.

Επιλέξτε την λύση που σας ταιριάζει και μην διστάσετε να ζητήσετε την συμβουλή από το φαρμακείο σας.

Απολεπιστική φροντίδα για βαθύ καθαρισμό & λάμψη
Η απολέπιση, το γνωστό μας πίλινγκ, είναι η διαδικασία κατά την οποία τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για τη θαμπάδα και την τραχύτητα της επιδερμίδας αφαιρούνται από την επιφάνεια του δέρματος, την επονομαζόμενη «κεράτινη στοιβάδα».

Τα κύτταρα αυτά, αν και λέγονται «νεκρά», έχουν ζωτικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του δερματικού ιστού, καθώς τον προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, τη ρύπανση και τις απότομες κλιματολογικές μεταβολές.

Ωστόσο, η υπερβολική συσσώρευσή τους αναιρεί την προστατευτική δράση τους, καθώς γίνονται επιβλαβή για την υγεία και την ισορροπία του δέρματος.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά προκαλούν ασφυξία στις κατώτερες δερματικές στοιβάδες, εμποδίζοντας τη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης.

Εδώ ακριβώς έγκειται η συμβολή της απολέπισης, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μηχανικά, είτε χημικά.

Πηγή: advancehealth.gr