MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ!!!



Ένα περίεργο,ίσως αλλά πολύ νόστιμο και ξεχωριστό!
Ταιριάζει απόλυτα με παγωτά,γιαούρτι,σε κέικ και cheesecake...(μία συνταγή που θα σας δώσω σύντομα).

Τα υλικά μας
2 κιλά βολβούς παντζαριών
2 κιλά ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξινό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
1 λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα προαιρετικά

Ας δούμε πώς φτιάχνεται

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια.
Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να σκεπάστούν και τα βράζουμε για 15 - 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα παντζάρια.
Τα σουρώνουμε και βάζουμε τα παντζάρια σε μία λεκάνη με αρκετό νερό που έχουμε διαλύσει το ξινό.
Τα αφήνουμε 4-5 ώρες.
Κατόπιν βάζουμε την ζάχαρη με το ζουμί από τα παντζάρια και 2 φλυτζάνια νερό να δέσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το παντζάρι,τα οποία έχουμε σουρώσει από το νερό με το ξινό,την αρμπαρόριζα,1 φλούδα λεμονιού και τα αμύγδαλα.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε την φλούδα,το κλωναράκι της αρμπαρόριζας και ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.