MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!!!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η κόρη μου ήρθε σήμερα. Όταν είναι σπίτι θέλω να της μαγειρειρέυω φαγητά που της αρέσουν. Ένα απ΄ολα, είναι και αυτό .

Θα χρειαστούμε:

1.5 κιλό νουά σπάλας μοσχαρίσο (σε δίκτυ)
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
2 ντομάτες μεγάλες κομμένες στα 4.
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
λίγο σέλινο χοντροκομμένο
λάδι για την κατσαρόλα
αλάτι και πιπέρι
λίγη μουστάρδα

Κόβουμε τα λαχανικά μας

Αλείφουμε ελαφρά το κρέας με λίγη μουστάρδα.
Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρομαι το κρέας πολύ καλά , απ΄ολες τις πλευρές.


Ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει, για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τα λαχανικά,αλάτι,πιπέρι, και την δάφνη.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ,σχεδόν να καλύψει το κρέας, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 1 1/2 με 2 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί να βάλουμε υγρό, θα ρίξουμε λίγο κρασάκι.
Όταν το κρέας ψηθή, θα το βγάλουμε να κρυώσει λίγο και θα το κόψουμε με το ειδικό μαχαίρι σε φέτες.
Για να φτιάξουμε την σάλτσα.
Με τρυπητή κουτάλα μαζεύουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε στο μίξερ και τα πολτοποιούμαι.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υγρά που έχουμε μέσα , και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά κορν-φλάουρ ,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνη όσο παχύρρευστη θέλουμε.(αν χρειαστεί να γίνη πιο παχύρρευστη, προσθέτουμε βούτυρο-αλεύρι σε ίσες αναλογίες )