MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

AYTAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Καλωσήρθατε

Κάθε χρήστης του internet μπορεί να ανοίξει ένα blog. Στην πραγματικότητα έχει την ευχέρεια να γράφει τα δικά του κείμενα, τα άρθρα, τις εμπειρίες, χωρίς τους τεχνικούς περιορισμούς του παρελθόντος. Είναι τόσο εύκολο όσο το να στείλεις ένα email - και αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε όλους όχι μόνο να επικοινωνήσουν, αλλά και να δημιουργήσουν.

Κάθε αξιόλογο κείμενο αξίζει να γίνει κτήμα όλων - αυτή άλλωστε είναι και η έννοια του blogging. Κάποιοι δημιουργοί όμως, δεν είναι τόσο διατεθειμένοι να μοιραστούν. Είτε πρόκειται για την αντιγραφή από εφημερίδες, είτε από συναδέλφους bloggers, οι δημιουργοί νιώθουν την ανάγκη να ορίσουν τα όρια της χρήσης, και να αξιοποιήσουν το υλικό τους όπως εκείνοι νιώθουν.

Η ελευθερία του internet συγκρούεται με την προάσπιση των δικαιωμάτων δημιουργίας, τις περισσότερες φορές όχι από δολιότητα, όσο από παρεξήγηση. Οι ενδιαφερόμενοι "αντιγραφείς" θεωρούν ότι εξ αντικειμένου τα internetικά κείμενα γράφθηκαν για να μοιραστούν, και αν ο δημιουργός δεν έχει δηλώσει το αντίθετο, δεν αντίκειται στις προθέσεις του η δημοσιοποίησή τους.

Το ask2use προτείνει μια απλή μέθοδο για να λυθεί η παρεξήγηση.

Δημιούργησε μία σειρά απο "κανόνες" που ο δημιουργός μπορεί να βάλει στον δικτυακό του τόπο (με την μορφή εικονιδίων) ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει αυτόματα ποια είναι η θέση του.

Σαν ιδέα δεν είναι καινούργια: Σαν πιο δημοφιλής παγκόσμια υλοποίηση μπορούμε να προτείνουμε το Creative Commons, που ορίζει ακριβώς αυτό.

Σκοπός του ask2use δεν είναι η νομική κατοχύρωση του δημιουργού, όσο η αποφυγή παρεξηγήσεων. Βασίζεται στην καλή θέληση των ενδιαφερoμένων να σεβαστούν τις διαθέσεις του δημιουργού, και να πράξουν αναλόγως.

Τα ask2use εικονίδια δεν μπορούν να προστατέψουν κανέναν (νομικά) απο το να αντιγραφεί το κείμενό του. Απλώς, υπάρχουν ως ενιαίος ορισμός διάθεσης, και ως τέτοιος δεν προφυλάσσει απο τους κακούς δημιουργούς (που αλλάζουν συχνά τις απαιτήσεις τους) ή τους κακούς ενδιαφερόμενους (που αδιαφορούν για τις διαθέσεις του δημιουργού).

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να δείτε την πρακτική χρήση σε αυτές τις ιστοσελίδες

Η υπηρεσία είναι και θα παραμείνει εντελώς δωρέαν. Η προσπάθεια θα συντηρείται μόνο απο δωρεές και διαφημίσεις (στον δικτυακό μας τόπο, και όχι στον τόπο του εκάστοτε χρήστη).

ΛΟΙΠΟΝ....Κ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.....Κ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.....!!!!

Για τον δημιουργό

Ως δημιουργός έχετε την δυνατότητα να ορίσετε εσείς με ποιόν τρόπο θα χρησιμοποιούνται τα κείμενά σας. Αυτό μπορεί να γίνει με την προσθήκη εικονιδίων που δηλώνουν στους επισκέπτες σας πως διαθέτετε το υλικό σας.

Στο ask2use σας παρέχουμε την δυνατότητα να ορίσετε εσείς τα δικαιώματά σας και να τα κοινοποιήσετε στους επισκέπτες σας, με την μορφή εικονιδίων. Η διαδικασία γίνεται ανώνυμα, εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μία απλή φόρμα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να διαλέξετε όλα τα εικονίδια: μπορείτε να επιλέξετε μόνο αυτά που ταιριάζουν με τις απαιτήσεις σας (π.χ. να επιλέξετε μόνο να σας ρωτούν κάθε φορά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το άρθρο σας).

Το ask2use δεν είναι κώδικας που θα προστατέψει με κάποιον τρόπο τα κείμενά σας. Αν κάποιος θέλει να αγνοήσει τις προθέσεις σας, θα το κάνει. Το ask2use απευθύνεται αποκλειστικά σε δημιουργούς και ενδιαφερόμενους με εκατέρωθεν καλή διάθεση συνύπαρξης.

Η δική σας υποχρέωση είναι να τοποθετήσετε τα εικονίδια αυτά σε εμφανές σημείο στην σελίδα σας, ώστε όποιος ενδιαφερόμενος μπαίνει στον δικτυακό σας τόπο, να αντιλαμβάνεται άμεσα τις προθέσεις σας.

Ως καλή χρήση λογίζεται δε και η σταθερότητα των αιτημάτων σας - αν και δεν είστε υποχρεωμένος να το τηρήσετε αυτό. Θα βοηθούσε πάντως πολύ τον κάθε ενδιαφερόμενο αν επιλέγατε με σύνεση τις απαιτήσεις χρήσης του συνόλου των κειμένων σας, και όχι διαφορετικές απαιτήσεις για κάθε άρθρο, ή να τις αλλάζετε διαρκώς.