MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΝΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!!!


Αρνί λεμονάτο

Χωρίς να προσθέτω τίποτα καινούριο ή πρωτότυπο, παραθέτω αυτή τη συνταγή για ένα φαγάκι αγαπημένο, οικογενειακό, νόστιμο και "ήσυχο", απλούστατο και φυσικά παραδοσιακό...Για να θυμόμαστε εμείς οι παλιότερες και να μαθαίνουν οι νέες νοικοκυρές...

Τα υλικά για 6 μερίδες:
1 1/2 κιλό αρνί σε μικρά κομμάτια
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Για συνοδευτικό:
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
2 κύβοι ζωμός βοδινό
5 φλυτζάνια νερό

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά.
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε το αρνί και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου. Ενδιάμεσα ελέγχουμε να έχει το κρέας αρκετό νερό ώστε να μην στεγνώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε σταδιακά μια κούπα ζεστό νερό ακόμα.
Όταν ψηθεί το κρέας πρέπει να έχει μείνει με το λαδάκι του και ελάχιστη σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό και τους κύβους βοδινό. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να τελειώσει όλο το υγρό του και να γίνει σπυρωτό. Δεν προσθέτουμε λιπαρή ουσία ούτε σουρώνουμε. Σερβίρουμε το κρέας με το ρύζι και το περιχύνουμε με μπόλικη σαλτσούλα.
Φυσικά μπορούμε ωραιότατα, αντί για ρύζι, να το συνοδεύσουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές...