MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΝΤΑΊΦΑΚΙΑ!!!!!











Κανταϊφάκια


Τα υλικά μας
1500 gr. Φύλλο για Κανταΐφι
350 gr. Βούτυρο
700 gr. Φιστίκια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
για το σιρόπι
2000 ml. Νερό

2000 gr. Ζάχαρη
1
500 gr. Γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι

Ας δούμε πώς φτιάχνονται

Τρίβουμε στα χέρια τα φύλλα κανταΐφι, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους.
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ τα φυστίκια,την ζάχαρη,την κανέλλα και την φρυγανιά.

Απλώνουμε το κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες(κομμάτια περίπου 25 εκ. μήκος).
Μετά παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα κατά μήκος .
Τυλίγουμε προσπαθώντας να το φέρουμε σε μορφή σαλιγκαριού.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα .
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και περιχύνουμε το βούτυρο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:
Μόλις βγάλούμε το κανταΐφι από τον φούρνο το αφήνουμε μέχρι να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία και σιροπιάζουμε το γλυκό με ζεστό σιρόπι.

TIPS: αντί για φυστίκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρύδι ή μισή ποσότητα και απο τα δύο.