MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τούρτα Σεμιφρέντο Καραμέλα με Επικάλυψη Σοκολάτα!!!!!


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ......Κ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ...Κ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ..........ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΗ......!!!!!!


Τα υλικά μας
για το σεμιφρέντο καραμέλα
1 πακέτο μπισκότα Πτι μπερ
200 gr. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
200 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1/2 φλυτζάνι ρούμι μαύρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
για την επικάλυψη σοκολάτα
250 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
150 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
για την σαντυγί
250 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες παγωμένη
1 κουταλιά της σούπας άχνη
1 κουταλιά της σούπας golden syrup
1 βανίλια
Κακάο για την διακόσμηση

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
η σαντυγί
Ετοιμάζουμε την σαντυγί χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί για 5΄λεπτά και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
το σεμιφρέντο καραμέλα
Αρχικά ετοιμάζουμε την σάλτσα καραμέλας,για να κρυώσει.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το ρούμι.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις 4 κουταλιές ζάχαρη μαζί με τις 7 κουταλιές νερό και το 1 κουταλάκι βούτυρο,σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τα 200 ml. κρέμα γάλακτος,την οποία έχουμε αφήσει 1 ώρα εκτός ψυγείου,ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί,κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη,την καστανή ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί σε όγκο και προσθέτουμε την βανίλια.
Χτυπάμε σε πολύ σφιχτή μαρέγκα,τα ασπράδια με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών,μαργαρίνης,ζάχαρης την καραμέλα που έχει κρυώσει,ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Κατόπιν ενσωματώνουμε και την μαρέγκα με πολύ απαλές κινήσεις.
Τέλος αναμειγνύουμε τα μπισκότα με την κρέμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
για την επικάλυψη σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος,σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις.
Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι,το ελαιόλαδο και την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την σοκολάτα πάνω από το σεμιφρέντο καραμέλας.
Βάζουμε στην κατάψυξη άλλη μία ώρα.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα και την γαρνίρουμε με την σαντυγί καλύπτωντας τα πλαϊνά και κάνωντας ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας.
Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.