MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ!!!!!

ΟΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ..ΟΙ ΠΟΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ!!!!!!


Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Και πάλι με συνταγή της Κλαίρης έφτιαξα κουραμπιέδες και μοσχοβόλισε το σπίτι!
Τραγανοί, πεντανόστιμοι και πολύ μυρωδάτοι!

Βγήκαν 99 κομμάτια (ναι, 99 !)

650 γρ. Φυτίνη με ελαιόλαδο
2 κρόκοι
250 γρ. Αμύγδαλο ακαθάριστο, ωμό και ανάλατο

1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ άχνη
1 κιλό περίπου αλεύρι Νο 2 (όσο πάρει)


Μισό μπουκαλάκι ανθόνερο για το ράντισμα
500 γρ περίπου άχνη για το πασπάλισμα




Ψήνω τα αμύγδαλα 10 λεπτά στο φούρνο
και μετά τα χοντροκόβω.
Σε μεγάλο μπολ βάζω τα 150γρ άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους και χτυπάω με το μίξερ πολύ, για 20 λεπτά περίπου, να ασπρίσουν καλά.
Προσθέτω τα αμύγδαλα, τη σόδα και το κονιάκ, ανακατεύω καλά και μετά το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Σε αυτό το σημείο προθερμαίνω το φούρνο στους 175 βαθμούς.


Πλάθω μικρά κουραμπιεδάκια, τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου.
Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος στα 20-22 λεπτά περίπου. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν ελάχιστα.
Όπως είναι ζεστά, με ένα πινελάκι περνάω τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους πασπαλίζω καλά με μπόλικη άχνη. Χρόνια πολλά σε όλους!
Υ.Γ. Η συνταγή αυτή είναι ειδικά αφιερωμένη στην Σοφιάννα που δεν φτιάχνει κουραμπιέδες γιατί την ενοχλεί η μυρωδιά από το φρέσκο βούτυρο...