Κουραμπιέδες με αμύγδαλο
Τραγανοί, πεντανόστιμοι και πολύ μυρωδάτοι!
650 γρ. Φυτίνη με ελαιόλαδο
2 κρόκοι
250 γρ. Αμύγδαλο ακαθάριστο, ωμό και ανάλατο
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ άχνη
1 κιλό περίπου αλεύρι Νο 2 (όσο πάρει)
Μισό μπουκαλάκι ανθόνερο για το ράντισμα
500 γρ περίπου άχνη για το πασπάλισμα
Ψήνω τα αμύγδαλα 10 λεπτά στο φούρνο
Πλάθω μικρά κουραμπιεδάκια, τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
και ψήνω στους 175 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου.
Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος στα 20-22 λεπτά περίπου.
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσουν ελάχιστα.
Όπως είναι ζεστά, με ένα πινελάκι περνάω τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους πασπαλίζω καλά με μπόλικη άχνη.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Υ.Γ. Η συνταγή αυτή είναι ειδικά αφιερωμένη στην Σοφιάννα που δεν φτιάχνει κουραμπιέδες γιατί την ενοχλεί η μυρωδιά από το φρέσκο βούτυρο...
Αν χρησιμοποιήσουμε αέρα μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος στα 20-22 λεπτά περίπου.
Όπως είναι ζεστά, με ένα πινελάκι περνάω τους κουραμπιέδες με ανθόνερο και τους πασπαλίζω καλά με μπόλικη άχνη.