MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΑΣ!!!!



Τρικολόρε με σάλτσα ρόκας

Μέσα στις εκατοντάδες συνταγές που έχω μαζέψει βρήκα και αυτή που δεν είχα δοκιμάσει να την φτιάξω ποτέ. Είπα λοιπόν σήμερα να την υλοποιήσω, εύκολη είναι, δεν είχα και χρόνο για κάτι πιο πολύπλοκο... Λοιπόν βγήκε πάρα πολύ νόστιμη, δοκιμάστε την χωρίς δεύτερη σκέψη. Ακόμα και κάποιοι τέλος πάντων που αρνήθηκαν αρχικά να την δοκιμάσουν, τελικά έφαγαν την μερίδα τους και με το παραπάνω !!!

Υλικά:
500 γρ σπαγγέτι τρικολόρε
2 ματσάκια ρόκα ψιλοκομμένη
50 γρ ζωμός κοτόπουλο (δηλαδή 1 κύβος σε λίγο ζεστό νερό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φακελάκι κουκουνάρι (ή και 2 αν σας αρέσει πολύ)
Αλάτι και πιπέρι

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 12 λεπτά περίπου. Μην παραβράσει, καλύτερα να κρατάει λίγο.

Τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά

και προσθέτουμε τη ρόκα.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.


Αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά και ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε 6-7 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρά.


Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπαγγέτι

και ανακατεύουμε καλά.

Αν προσθέσουμε στο πιάτο μας τριμμένη παρμεζάνα η γεύση απογειώνεται!