Τρικολόρε με σάλτσα ρόκας
Υλικά:
500 γρ σπαγγέτι τρικολόρε
2 ματσάκια ρόκα ψιλοκομμένη
50 γρ ζωμός κοτόπουλο (δηλαδή 1 κύβος σε λίγο ζεστό νερό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φακελάκι κουκουνάρι (ή και 2 αν σας αρέσει πολύ)
Αλάτι και πιπέρι
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 12 λεπτά περίπου. Μην παραβράσει, καλύτερα να κρατάει λίγο.
Τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά
και προσθέτουμε τη ρόκα.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο.
Αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά και ρίχνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε 6-7 λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει ελαφρά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπαγγέτι
και ανακατεύουμε καλά.
Αν προσθέσουμε στο πιάτο μας τριμμένη παρμεζάνα η γεύση απογειώνεται!