MySpace Backgrounds, MySpace Layouts, MySpace Codes, MySpace Graphics
bloguez.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!!!!



Η τούρτα αμυγδάλου είναι η αγαπημένη μου τούρτα!Την έχω δοκιμάσει από πολλά ζαχαροπλαστεία,μόνο σε λίγα βρίσκω την original αμυγδάλου,που αποτελείται από παντεσπάνι βανίλιας,κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντυγί,η σοκολάτα δεν "χωράει" στην τούρτα αυτήν.Η παρακάτω συνταγή είναι πραγματικά πολύ πετυχυμένη και άν σας αρέσει η τούρτα αμυγδάλου θα την λατρέψετε!
Τα υλικά μας
Για το παντεσπάνι
40 gr. αλεύρι φαρίνα
100 gr.ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
Για το σιρόπι
100 gr. ζάχαρη
100 gr. νερό
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι μαρασκίνο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 και 1/3 φλυτζάνι γάλα
1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
2 βανίλιες
Για την σαντυγί
500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
4 κουταλιές της σούπας άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή κίρς
Για το γαρνίρισμα
Αμύγδαλο φιλέ
Μερικές φράουλες
Μερικά κερασάκια μαρασκίνο

Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Αρχικά χτυπάμε την σαντυγί για να παγώσει,συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Η σαντυγί
Βάζουμε την κρέμα στο μπώλ που πρόκειται να την χτυπήσουμε,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπώλ,προσθέτουμε την άχνη και το κονιάκ ή το κίρς μέχρι να πήξει και ναγίνει σαντυγί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα,ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα να ομογενοοιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα ή ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει πρίν το κόψουμε.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη,το αλεύρι,το κόρν φλάουρ,τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί,μόλις ζεσταθεί ελαφρά,προσοχή μήν βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις,προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει,σε χαμηλή φωτιά!
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπώλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μήν κάνει κρούστα,και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Το σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρολίτσα και βράζουμε για 5' λεπτά,μόλις το κατεβάσουμε προσθέτουμε το σιρόπι μαρασκίνο και αφήνουμε να κρυώσει πρίν το χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσια κομμάτια οριζόντια κομμάτια.
Ραντίζουμε με το σιρόπι το πρώτο κομμάτι να βραχεί καλά.
Παίρνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής,προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας σαντυγί και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Στρώνουμε όλη την κρέμα στο παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ.
Ραντίζουμε με το σιρόπι το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι να βραχεί καλά και στρώνουμε την μισή σαντυγί,την υπόλοιπη την βάζουμε στο ψυγείο ξανά.
Τοποθετούμε από πάνω και το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι ραντίζουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τα πλάινά με σαντυγί, πασπαλίζουμε παντού με το αμύγδαλο.
Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντυγί κάνοντας σχέδια με κορνέ,τοποθετούμε τις φράουλες και τα μαρασκίνο και τέλος αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει 3-4 ώρες.